26. 6. 2014

Kam s Daňom ?

Kam s Daňom ?



Generálny prokurátor zrušil rozhodnutie o zastavení trestného konania proti aktivistovi Martinovi Daňovi. Trestné konanie bolo pred časom zastavené, lebo saúdajne preukázalo, že konanie novinára bolo vo verejnom záujme. Okresná prokuratúra Bratislava V porušila zákon, čo bolo zjavné v jednom zje odôovodnení
Daňo čelí trestnému stíhaniu vo veci podozrenia zo spáchania dvoch trestných činov – marenie priebehu volieb a referenda a poškodzovanie cudzích práv. Potvrdil to dnes na tlačovej konferencii Ústrednej volebnej komisie (ÚVK) v Bratislave policajný viceprezident Ľubomír Ábel. Za spomínané trestné činy môže ísť ich páchateľ aj do väzenia.
Daňo zverejnil na webe video, na ktorom ukazuje, ako dokázal trikrát odvoliť v rôznych volebných miestnostiach. Jedenkrát volil na občiansky preukaz, čím potvrdil svoj trvalý pobyt na Slovensku. V ďalších dvoch prípadoch sa preukázal cestovným pasom a komisii tvrdil, že nemá na Slovensku trvalý pobyt, čím klamal. ÚVK jeho konanie odsúdila, označila ho za podvod a zdôraznila, že Daňo zneužil postavenie občanov SR žijúcich v zahraničí, ktorí nemajú trvalý pobyt na Slovensku.