9. 3. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká herečka Jada Pinkett Smith oznámila, že jej účinkovanie v seriáli Gotham (2014) sa skončí po prvej sezóne. Štyridsaťtriročná rodáčka z Baltimoru, ktorá v seriáli stvárňuje zápornú postavu menom Maria Mercedes "Fish" Mooney, to vyhlásila v televíznej relácii Extra.
"Je koniec. Odslúžila som si rok a užila som si to. Séria bude mať úžasné vyvrcholenie. Nikdy neviete, čo môže Fish skrývať v rukáve," uviedla herečka, ktorá si účinkovaním v tomto seriáli splnila sen. "Vždy som bola fanúšičkou komiksov, takže možnosť byť súčasťou pôvodného príbehu Batmana bola pre mňa ako sen. Kto by to bol povedal, že sa mi naskytne takáto príležitosť?," dodala Pinkett Smith. Prvá sezóna seriálu Gotham mala mať pôvodne 16 epizód, no neskôr ju natiahli na 22, pričom zatiaľ ich odvysielali 18.
Jada Pinkett Smith je americká herečka, speváčka, režisérka a spisovateľka. Zahrala si napríklad v romantickej komédii Zamilovaný profesor (1996), horore Vreskot 2 (1997), dráme Poprava (1998), životopisnej dráme Ali (2001), sci-fi Matrix Revolutions (2003) a Matrix Reloaded (2003) či trileri Collateral (2004). Svoj hlas prepožičala do animovanej snímky Madagascar (2005) a jej pokračovaní. Ako režisérka debutovala psychologickou drámou The Human Contract (2008). Pôsobí tiež v numetalovej kapele Wicked Wisdom, s ktorou vydala albumy My Story (2004) a Wicked Wisdom (2006). V roku 1997 sa vydala za rappera a herca Willa Smitha, s ktorým má syna Jadena a dcéru Willow.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán by mal byť predvolaný na nadchádzajúcu schôdzku parlamentného výboru pre národnú bezpečnosť. Vypočutie inicioval dnes predseda výboru z opozičnej Maďarskej socialistickej strany (MSZP) Zsolt Molnár s tým, že by premiér mal podať informácie o možných bezpečnostných rizikách svojej osoby zverejnených v médiách.
Bývalý Orbánov najbližší spojenec - mediálny magnát a miliardár Lajos Simicska, s ktorým sa premiérov vzťah radikálne zhoršil začiatkom februára, totiž v nedeľu vyhlásil, že Orbán v čase ich spoločnej základnej vojenskej služby podával o ňom informácie tajným službám.
Simicska spravodajskému serveru Mandiner v nedeľu povedal, že Orbán ho informoval o tom, že musí o ňom podať správu. Na obsahu správy sa údajne vždy vopred dohodli.
Úrad vlády v reakcii na Simicskove slová zverejnil dávnejší dokument, v ktorom na podobné tvrdenie poslanca parlamentu Orbán uviedol, že ho tajné služby oslovili, on však spoluprácu odmietol.
Dnes pri odchode zo schôdzky s maďarskými veľvyslancami na ministerstve zahraničných vecí Orbán pre server Hir24.hu označil obvinenie za smiešne. Povedal, že všetky potrebné informácie sú dostupné a že je smutné, že niekto môže klesnúť až takto hlboko.
Zvolanie výboru pre národnú bezpečnosť kvôli Simicskovmu vyjadreniu iniciovali okrem MSZP aj ultrapravicová strana Jobbik a Demokratická koalícia. Opozičné strany by chceli opäť otvoriť doposiaľ neriešenú otázku bývalých agentov vo forme prijatia zákona o zverejnení spisov tajných služieb, ako aj prijatia parlamentného rozhodnutia, ktoré by zaviazalo maďarskú vládu, aby oficiálne požiadala Rusko o možnosť nahliadnutia do spisov KGB po roku 1944.

Copyright © TASR 2015