13. 3. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Ruská štátna televízia dnes odvysielala zábery prezidenta Vladimira Putina, ako pracuje vo svojej podmoskovskej rezidencii. Ide o prvé zábery po niekoľkých dňoch, počas ktorých sa Putin neobjavoval v médiách, čo vyvolalo dohady o jeho chorobe alebo o prebiehajúcom konflikte v mocenských štruktúrach.
Putina štáby nasnímali v jeho rezidencii v Novo-Ogariove, kde sa koná väčšina jeho pracovných stretnutí, počas rokovania s predsedom najvyššieho súdu Viačeslavom Lebedevom.
Agentúra Reuters dodala, že Putin bol na stretnutí oblečený v sivom obleku s modrou vzorkovanou kravatou. Vyzeral vraj ako obvykle, usmieval sa a v reportáži bolo počuť aj niekoľko jeho poznámok k justičnému systému.
Dohady o Putinovom zdraví sa objavili po tom, ako bola nečakane zrušená jeho cesta do Astany, kde mal rokovať s kazašským prezidentom Nursultanom Nazarbajevom a ich bieloruským kolegom Alexandrom Lukašenkom. Zrušené bolo aj plánované rokovanie s delegáciou z Južného Osetska - tá sa o anulovaní schôdzky s Putinom dozvedela až po prílete do Moskvy.
Kremeľský hovorca Dmitrij Peskov pre Reuters vo štvrtok povedal, že Putin, ktorý má 62 rokov, sa naďalej teší dobrému zdraviu a pracuje ako obvykle.
Zrušenie vopred naplánovanej cesty a schôdzok v Moskve však vyvolalo vlnu dohadov na ruskom internete a v médiách, najmä tých, ktoré nie sú naklonené Kremľu. Živnou pôdou pre špekulácie bol aj stále komplikovaný vývoj na východnej Ukrajine, ale najmä nedávna vražda Putinovho veľkého oponenta - jedného z vodcov opozície Borisa Nemcova.
K tejto situácii sa vyjadrili aj viacerí ruskí sociológovia a politológovia. Podľa generálneho riaditeľa ruského celoštátneho inštitútu na prieskum verejnej mienky Valerija Fiodorova "prehnané a vzrušené špekulácie" o Putinovi vypovedajú o "obrovskej úlohe", akú plní ruský prezident nielen vo svojej krajine, ale aj na celom svete. Na druhej strane poukazuje aj na isté ilúzie o tom, že ak by sa niečo stalo s Putinom, Rusko by okamžite zmenilo zvolený kurz a anulovalo tak výdobytky posledných 15 rokov.
Politológ Leonid Poľakov vyhlásil, že špekulácie ohľadom Putina sú dlhodobou a cieľavedomou akciou.
Putin sa spomedzi ruských politikov naďalej teší najvyššej popularite - podľa najnovších prieskumov jeho politike dôveruje 65 percent opýtaných ruských občanov, informovala agentúra RIA Novosti.

Copyright © TASR 2015

Moderátorom 67. ročníka udeľovania cien Primetime Emmy bude americký herec, komik a rapper Andy Samberg. Informovali o tom organizátori podujatia. Prestížne televízne ceny odovzdajú v nedeľu 20. septembra v losangeleskom Nokia Theatre. Nominácie sa verejnosť dozvie 16. júla.
"Je nádherne príhodné, že Andy Samberg, držiteľ ocenenia Emmy, bude moderovať tohtoročné Primetime Emmy Awards," uviedol predseda a výkonný riaditeľ americkej Akadémie televíznych umení a vied Bruce Rosenblum. "Andy exceloval vo všetkých aspektoch televízneho sveta, či už pred alebo za kamerou," doplnil. "Vo chvíli, keď sa začalo diskutovať o moderátorovi, povedali sme, že to musí byť Andy. Je odvážny, veselý, oceňovaný zabávač, spevák, scenárista a herec s úžasnými skúsenosťami v televízii," vyjadrili sa Dana Walden a Gary Newman z televízie Fox, ktorá tento rok prinesie galavečer na televízne obrazovky.
"Zapnite si pásy, diváci Emmy! Podobne ako by ste si ich mali zapnúť aj v aute. Ak aj nepozerávate galavečer Emmy, mali by ste si ich zapnúť. Cesta môže byť nebezpečná. Ak aj nie ste divák Emmy, mali by ste uvažovať o tom, že sa ním stanete, pretože budem moderovať a bude to divoká jazda. Takže si zapnite pásy," vyhlásil 36-ročný Samberg.
Andy Samberg je členom komediálneho tria The Lonely Island, ktoré vzniklo v roku 2001 a okrem neho ho tvoria aj Akiva Schaffer a Jorma Taccone. Na svojom konte majú aj dva hudobné albumy - Incredibad (2009) a Turtleneck & Chain (2011). V rokoch 2005 až 2012 pôsobil Samberg v televíznej šou Saturday Night Live, vďaka čomu získal jednu Primetime Emmy a ďalších šesť nominácií na toto ocenenie. Na striebornom plátne debutoval v roku 2007 komédiou Piráti ciest. Zahral si tiež vo filmoch Kamoš za všetky drobné (2009), Ide len o sex (2011), Môj otec je šialenec (2012), Celeste and Jesse Forever (2012) a svoj hlas prepožičal do animovaných snímok Vesmírni opičiaci (2008), Oblačno, miestami fašírky (2009), Hotel Transylvánia (2012) a Oblačno, miestami fašírky 2 (2013). Za výkon v seriáli Brooklyn Nine-Nine (2013) mu vlani udelili Zlatý glóbus.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.