4. 6. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká televízia Lifetime napokon odvysiela snímku A Deadly Adoption, ktorá bola tajným projektom americkej herečky Kristen Wiig a jej kolegu Willa Ferrella. Stane sa tak aj napriek tomu, že dvojica protagonistov sa filmu zriekla. Dôvodom ich konania bolo zverejnenie informácie o titule, ktorý nakrútili ako prekvapenie k oslave 25 rokov produkcie vlastných programov v televízii, ktorá je predovšetkým známa výrobou životopisných snímok.
Ako informoval magazín The Hollywood Reporter, Lifetime odhalil na Hollywood Boulevard v Los Angeles bilbord propagujúci premiéru snímky, ktorú naplánovali na 20. júna. Podľa viacerých zdrojov magazínu sa pritom televízia Lifetime pôvodne rozhodla, že ho pre vyhlásenie oboch protagonistov neodvysiela.
O snímke A Deadly Adoption po prvý raz informoval magazín The Hollywood Reporter. Film v réžii Rachel Lee Goldenberg má priniesť príbeh manželského páru (Wiig a Ferrell), ktorý sa stará o tehotnú ženu dúfajúc, že si bude môcť adoptovať jej dieťa. Plány sa však vymknú spod kontroly. O scenár snímky sa postaral Andrew Steele. V úlohe tehotnej ženy sa predstaví Jessica Lowndes známa zo seriálu 90210: Nová generácia (2008 - 2013).
Will Ferrell sa stal známym v druhej polovici 90. rokov, keď sa stal súčasťou televízneho programu Saturday Night Live. Okrem toho účinkoval v komédiách ako Zoolander (2001), Mladosť v ťahu (2003), Hlásateľ správ: Príbeh Rona Burgundyho (2004), Horšie to už nebude (2006), Rýchlo a desivo: Šialené preteky (2006), Ľadovo ostrí (2007), Bratia z donútenia (2008), Everything Must Go (2010), Pr(e)dvolebné sľuby (2012), Stážisti (2013) či Anchorman 2: The Legend Continues (2013). Nahovoril aj niekoľko postavičiek v snímke Lego príbeh (2014).
Kristen Wiig je známa predovšetkým ako členka obsadenia skečovej komediálnej šou Saturday Night Live, kde pôsobila v rokoch 2005 až 2012. Diváci ju mohli vidieť aj vo filmoch Nabúchaná (2007), Rollerky (2009), Extrakt (2009), Adventureland (2009), Nočné rande (2010), MacGruber (2010), Paul (2011) či Dámska jazda (2011), pre ktorý spolu s Annie Mumolo napísala aj scenár. Za ten ich nominovali na Oscara. Za herecký výkon v tejto komédii zas získala nomináciu na Zlatý glóbus. Tiež prepožičala hlas postavičkám v animákoch Ako vycvičiť draka (2010) a Ja, zloduch (2010) a ich pokračovaniach.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Hádka podporovateľov a odporcov egyptského prezidenta Abdala Fattáha Sísího ukončila dnes predčasne jeho spoločnú tlačovú konferenciu s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou v Berlíne. Informovala o tom agentúra DPA.
Incident v miestnosti, kde sa konala tlačová konferencia Merkelovej a Sísího, pravdepodobne vyvolala novinárka, ktorá stála v zadnej časti miestnosti a hlasno sa domáhala príležitosti položiť otázku. Po tom, ako jej požiadavku zamietli, začala reportérka so šatkou na hlave kričať, že Sísí je vrah.
Nato sa na ženu otočili zástupcovia štátnych egyptských médií a spoločne kričali "Nech žije Egypt! Nech žije Egypt!". Niekoľko z nich sa jej vyhrážalo gestami. Ochrankári novinárku odviedli.
Zasadaciu miestnosť vzápätí v rýchlosti opustili aj kancelárka Merkelová a prezident Sísí.
Už pred týmto incidentom porušovali egyptskí novinári opakovane protokol, keď hlasno tlieskali po každom Sísího vyhlásení, a to aj napriek snahám pracovníkov tlačového oddelenia Merkelovej úradu upokojiť atmosféru v miestnosti a utíšiť hluk tak, aby bolo počuť.

Holandský protiislamský politik Geert Wilders dnes oznámil, že má v pláne ukázať kresby s karikatúrami proroka Mohameda v tamojšej televízii po tom, ako ich poslanci odmietli vystaviť v budove parlamentu.
Wilders sa rozhodol karikatúry ukázať v televíznom vysielacom čase vyhradenom pre politické strany, pričom tento krok pravdepodobne hlboko urazí moslimskú komunitu, napísala agentúra AP.
Politické strany v Holandsku majú k dispozícii každoročne krátky vysielací čas a predstavitelia zodpovední za vysielanie nemôžu ovplyvniť, čo počas neho zverejnia. Wilders uviedol, že program jeho strany sa bude vysielať zrejme v najbližších týždňoch, presný termín však zatiaľ neurčili.
Kontroverzný holandský politik a šéf protiislamsky a protiimigračne zameranej Strany za slobodu (PVV) Wilders pred mesiacom vystúpil s prejavom počas súťaže karikatúr proroka Mohameda v Garlande v americkom štáte Texas. Krátko po tom zaútočili neďaleko kongresového Centra Curtisa Culwella, kde sa súťažná výstava uskutočnila, na ochranku dvaja ozbrojení muži. Bezpečnostné zložky pri zásahu útočníkov zastrelili.
Wilders povedal, že chce ukázať práve karikatúry z texaskej súťaže, aby podporil ľudí, ktorí "používajú pero a nie meč".
Väčšinová moslimská komunita považuje zobrazovanie proroka Mohameda za neúctivé alebo priamo rúhačské, pričom jeho karikatúry sa stali motívom niekoľkých predošlých útokov islamistov.

Copyright © TASR 2015