2. 6. 2015

TASR NEWS

TASR NEWS

Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) si minulý rok upevnila svoju pozíciu. Konštatoval to predseda Správnej rady TASR Vladimír Masár, ktorý pred poslancami parlamentného mediálneho výboru dnes prezentoval výročnú správu o činnosti a hospodárení agentúry za minulý rok.
Správna rada vysoko hodnotila tiež inovačné snahy agentúry - ako sú jej internetový portál TERAZ.sk a internetová televízia TABLET.TV.
Podľa generálneho riaditeľa TASR Jaroslava Rezníka agentúra v súčasnosti nie je iba text, ale je multimediálna. Dodal, že verejnosť si rovnako zvykla na to, že už je aj televízia. "Robíme najviac živých prenosov tlačových konferencií na Slovensku. Robili sme naživo Globsec, ale i priame prenosy snemov politických strán. Prenášame všetky tlačové konferencie z Národnej rady SR," pripomína s tým, že v živom prenose je podstata novej mediálnej doby. Multimedialitu, budovanie online televízie a prinášanie tlačových konferencií naživo označil za prelomový jav v pôsobení národných agentúr.
Za záväzné považuje tiež skutočnosť, že TASR je pre stále viac klientov jedinou agentúrou. "Pohyby na mediálnom trhu, ktoré rezonovali v uplynulom roku, sme využili ako príležitosť, aby sme upevnili náš kredit a postavenie," zdôraznil Rezník.
Spomenul obdobie spred dvoch rokov, kedy agentúra prišla s koncovými webovými médiami TERAZ.sk a Školským servisom. "Nemysleli sme, že záujem o objektívne a neprikrášlené správy bude až taký veľký. Stúpajúci počet návštevníkov našich portálov nám však hovorí, že mnohí ľudia na Slovensku chcú vedieť, čo je nové a názor si urobia aj sami," dodal.
Napriek tomu, že TASR je agentúrnym i inovatívnym lídrom, nezostala podľa Rezníka stáť na mieste. Priniesla ďalšie technologické novinky, ako napríklad TASR Pro. Ide o systém, ktorý umožní mať individuálne personalizovaný výber správ TASR so sebou vo vrecku. WebReport ako online monitoring zase klientom oznámi, v ktorých médiách o nich písali.
Vlani vydala agentúra 274.803 multimediálnych správ, z toho 156.826 slovných, 13.048 zvukových, 96.428 fotografií a 8501 videozáznamov.

Copyright © TASR 2015