28. 8. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Vila, v ktorej nakrúcali obľúbený seriál O.C. California (2003 - 2007) je na predaj. V projekte pre tínedžerov dom obývali Sandy a Kirsten Cohenovci (Peter Gallagher a Kelly Rowan), ich syn Seth (Adam Brody) a problematický mladík Ryan Atwood (Ben McKenzie). Medzi časté návštevníčky patrili napríklad Summer Robertsová (Rachel Bilson) či Marissa Cooperová (Mischa Barton).
Nehnuteľnosť, ktorá sa nachádza v Malibu, predávajú za 6,25 milióna amerických dolárov (v prepočte zhruba 5,48 milióna eur). Dom má 592 metrov štvorcových a leží na pozemku s výmerou takmer 162 árov. Vo vnútri sa nachádza šesť spální, sedem kúpeľní, veľká kuchyňa, knižnica, letná terasa, pracovňa či priestranná jedáleň.
Seriál O.C. California vznikal pod hlavičkou spoločnosti Fox. Okrem spomínaných hercov a herečiek sa v ňom predstavili aj Melinda Clarke, Tate Donovan, Autumn Reeser, Willa Holland či Olivia Wilde.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Rumunský prezident Klaus Iohannis oznámil, že Američan irackého pôvodu usvedčený z únosu troch rumunských novinárov v Iraku v roku 2005 sa nachádza vo vyšetrovacej väzbe a v rukách rumunskej polície. Informovala o tom agentúra AP.
Rodený Iračan Mohammad Munaf bol ešte v roku 2008 odsúdený bukureštským odvolacím súdom za únos v neprítomnosti, a to na desaťročný trest odňatia slobody. Rumunská tajná služba dnes uviedla, že muža vydali do Rumunska po tom, ako sa ho v rámci rozsiahlej operácie - za pomoci domácich aj medzinárodných partnerov - podarilo lokalizovať na Blízkom východe.
Munaf bol v čase únosu sprievodcom novinárov v Iraku, pričom neskôr trval na tom, že bol tiež len obeťou incidentu. Rumunských novinárov únoscovia prepustili po 55 dňoch.
Ako americký občan bol Munaf od mája 2005 do roku 2006 v rukách americkej armády v Iraku, následne ho však vydali irackým úradom. Iracký súd ho neskôr odsúdil na trest smrti obesením, ten však v roku 2008 zrušili pre viacero právnych pochybení. Rumunské úrady uviedli, že na Munafa bol vydaný medzinárodný zatykač ešte v roku 2011.
Sýrsky podnikateľ Umar Hajsám, ktorého označili za osnovateľa únosu, si v Rumunsku v tejto veci aktuálne odpykáva 20-ročný trest odňatia slobody, doplnila AP.

Copyright © TASR 2015