17. 4. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Britský profesionálny boxer Anthony Joshua minulú sobotu presvedčivo získal titul organizácie IBF v superťažkej hmotnostnej kategórii, čo utvrdilo americkú prémiovú televíznu stanicu Showtime v snahe zabezpečiť si vysielacie práva na jeho súboje dlhodobo. Výkonný riaditeľ Stephen Espinoza by bol najradšej, keby 26-ročný zlatý olympijský medailista z Londýna 2012 zostal pod krídlami Showtime až do konca svojej profesionálnej kariéry. Správu priniesla webstránka špecializovaného magazínu The Ring.

Tretiemu vzájomnému súboju medzi filipínskym profesionálnym boxerom Mannym Pacquiaom a Američanom Timothym Bradleym, v ktorom minulú sobotu jednoznačne triumfoval lúčiaci sa "Pac-Man", chýbal fanúšikovský dopyt. Potvrdili to aj prvé čísla sledovanosti americkej prémiovej televíznej stanice HBO prostredníctvom domácich vysielacích práv pay-per-view. Dan Rafael zo serveru ESPN od promotéra Top Ranku Boba Aruma zistil, že priamy prenos si zakúpilo 400 000 až 500 000 ľudí. "Nie je to dobré," priznal Arum.


©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Nemecký satirik Jan Böhmermann, ktorý v relácii verejnoprávnej televízie ZDF predniesol báseň zosmiešňujúcu tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, sa rozhodol dať si "malú televíznu prestávku". Oznámil to dnes na svojom facebookovom profile.
ZDF v tejto súvislosti uviedla, že do 12. mája prerušuje výrobu Böhmermannovej relácie Neo Magazin Royale.
Böhmermann vysvetlil svoje rozhodnutie tým, že možno existujú "významnejšie témy ako diskusia o básni prednesenej v satirickom programe". Nemecká verejnosť a internet sa tak môžu opäť zaoberať "naozaj dôležitými vecami, ako sú utečenecká kríza, mačacie videá alebo milostný život (nemeckej herečky a modelky) Sophie Thomallovej".
Spomínanú báseň predniesol Böhmermann v relácii vysielanej 31. marca. O deň neskôr ju ZDF odstránila zo svojho archívu. Erdogan ako súkromná osoba podal následnej trestné oznámenie na Böhmermanna. Kancelárka Angela Merkelová, ktorá je zároveň šéfkou Kresťanskodemokratickej únie, mu v piatok vyhovela proti vôli koaličného partnera - sociálnych demokratov.
Intendant ZDF Thomas Bellut podľa stránky týždenníka Der Spiegel ubezpečil, že Böhmermann má plnú podporu televízie v prípadných súdnych sporoch.

Copyright © TASR 2016