18. 4. 2016

Všeobecná pastorálna konferencia Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) na Slovensku

Všeobecná pastorálna konferencia Evanjelickej cirkvi augsburského
 
vyznania (ECAV) na Slovensku

Prednáška Evy Bachletovej s názvom Médiá v súčasnosti – riziká a inšpirácie je hlavným bodom programu dnešnej Všeobecnej pastorálnej konferencie Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) na Slovensku, ktorá sa koná v Divadle J. G. Tajovského vo Zvolene.
Ako pre TASR uviedol generálny biskup ECAV na Slovensku Miloš Klátik, na konferencii je prítomných asi 130 evanjelických duchovných z celého Slovenska. "Naši farári sú pri pastorálnej práci často konfrontovaní s tým, čo média prezentujú," povedal. Konferencia má preto slúžiť na to, aby sa ozrejmili duchovným možné riziká vplyvu médií na ľudí, aby im uľahčili ich prácu najmä so strednou a staršou generáciou.
"Svoju prezentáciu som postavila na predstavení súčasných médií, tak ako ich poznáme, a tak, ako by sme ich mali poznať," uviedla pre TASR autorka prednášky E. Bachletová. "Zdôrazňujem v nej myšlienku mediálnej gramotnosti pre strednú a staršiu vekovú kategóriu. Táto generácia totiž často nerozumie, ako sa mediálne produkty pripravujú. Moja prednáška je teda aj o tom, ako by sme mali pochopiť mediálny obsah. Súčasťou môjho vstupu je tiež upozornenie na webové stránky či linky, ktoré by mohli byť užitočné pre duchovných," dodala.

Copyright © TASR 2016