15. 8. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Republikánsky prezidentský kandidát Trump znovu napadol médiá, ktoré podľa neho môžu za to, že prehráva v prieskumoch sa svoju demokratickú súperkou Hillary Clintonovou. Trump viní "nechutné" médiá na čele s listom The New York Times z prekrúcanie svojich slov a z nadržiavania protikandidátke. Trump sa oprel do tlače vo chvíli, keď ho republikáni vyzývajú, aby sa necelé tri mesiace pred voľbami zameral sa plne na Clintonovú.
"Keby o mňa nechutné a skorumpovaná médiá informovali čestne a nevkladali falošné významy do slov, ktoré hovorím, viedol by som nad Hillary o 20 percent," napísal Trump na twitteri. "O mojich zhromaždeniach nikdy neinformujú tak, ako sa má. Nikdy sa nezmienia o skutočnom posolstve a nikdy neukážu, koľko tam je ľudí a ani ako sú nadšení," nasledoval ďalší tweet.
Trump tým podľa AP priznal, že v boji s Clintonovou nevyhráva a že by ho v novembrových voľbách mohla čakať veľká porážka. Od kandidáta sa navyše s každým kontroverzným výrokom odvracajú ďalší významní republikáni alebo celé ich skupiny. Trump nedávno napríklad povedal, že Obama a Clintonová v podstate "založili Islamský štát".
Zvlášť nabrúsený je Trump na The New York Times, ktorý v sobotu zverejnil článok, podľa ktorého sa Trumpová kampaň rúca a sám kandidát je "vyčerpaný a otrávený." Trump uviedol, že "ten list pôjde do čerta", a naznačil, že by mu mohol odňať voľný prístup na svoje akcie.
Tento týždeň ďalšia veľká skupina republikánov vyzvala vedenie strany, aby upustilo od Trumpovej podpory. Poukázala na "sporné, neuvážené a nekompetentné" výroky kandidáta a na jeho "rekordné nepopularitu". Skupina sa pokúša vedenie strany presvedčiť, aby namiesto podpory Trumpa v boji o Biely dom poskytlo pomoc republikánskym kandidátom usilujúcim o zvolenie do Kongresu.

Copyright © ČTK 2016