27. 9. 2017

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ


O finančných pokutách i sankciách vo forme viacerých upozornení na porušenie zákona dnes rozhodla Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR). O podrobnostiach informovala TASR hovorkyňa RVR Lucia Jelčová.
Pokutu vo výške 3319 eur uložila RVR televízii JOJ za porušenie ustanovenia zákona o vysielaní a retransmisii týkajúceho sa ochrany ľudskej dôstojnosti. "K porušeniu došlo dňa 23. 3. 2017 v súvislosti s odvysielaním programu Inkognito," spresnila Jelčová.
Finančnú sankciu vo výške 1300 eur uložila RVR tiež vysielateľovi televízie Košice: Dnes/Naša za porušenie povinnosti vysielať v súlade s udelenou licenciou a tiež za to, že nedodala rade na jej vyžiadanie súvislý záznam vysielania. Pokutu od RVR vo výške 99 eur dostalo tiež Rádio Kiss za to, že nedoručilo rade v zákonnej lehote štatistiku o odvysielaných programoch obsahujúcu vyhodnotenie podielu slovenských hudobných diel za prvý štvrťrok 2017.
Za ten istý priestupok uložila rada sankciu vo forme upozornenia na porušenia zákona i Rádiu Anténa, rádiu Rocková republika i rozhlasovej stanici Sky Rádio. Rádio One a Rádio One Rock dostali upozornenie na porušenie zákona za to, že štatistiku obsahujúcu vyhodnotenie podielu slovenských hudobných diel nedodali za február 2017. Na porušenie zákona bolo upozornené i Rádio Yes za to, že vo februári a marci 2017 nevyhradilo z času vysielania vyhradeného slovenským hudobným dielam najmenej 20 percent novinkám.

Copyright TASR ©2017