31. 1. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Sociálna sieť Facebook zakáže reklamy podporujúce finančné produkty a služby spojené s kryptomenami a primárnou ponukou mincí (ICO), v rámci ktorej sú vydávané nové kryptomeny. Oznámil to riaditeľ pre produktový manažment Facebooku Rob Leathern.
"Vytvorili sme novú stratégiu, ktorá zakazuje reklamy podporujúce finančné produkty a služby, ktoré sú často spojené so zavádzajúcimi alebo klamlivými propagačnými praktikami, ako sú binárne opcie, primárnej ponuky mincí a kryptomeny," uviedol Leathern.
Nová stratégia bude zavedená na všetkých platformách, teda nielen Facebooku, ale aj na Audience Networku a Instagrame, napísala agentúra Reuters.
Copyright © ČTK 2018

Portugalský spevák Salvador Sobral, ktorý v máji 2017 zvíťazil v Kyjeve v pesničkovej súťaži Eurovision Song Contest, takmer dva mesiace po transplantácii srdca znovu spieval. Informovala o tom v stredu agentúra DPA.

Sobral (28) zverejnil v utorok na Facebooku video, ako hrá na klavíri, spolu s odkazom v portugalčine aj angličtine: "Salvadorovi chýba, keď vám nemôže ponúknuť trochu hudby, a preto vám predviedol pieseň Landslide od skupiny Fleetwood Mac. Dobré ráno, ľudia!"
Čas a miesto nakrútenia videa nie sú známe, ale spevák pôsobí zdravo a zotavený.
Video na Facebooku je Sobralovým prvým verejným vystúpením od jeho koncertu z vlaňajšieho 8. septembra v portugalskom meste Estoril.
Video podľa očakávania posilní nádeje fanúšikov, že spevák bude schopný 12. mája vystúpiť na tohtoročnej pesničkovej súťaži Eurovision Song Contest, ktorej hostiteľom bude jeho krajina.
Sobral, niekdajší študent psychológie, na vlaňajšej pesničkovej súťaži v Kyjeve uchvátil davy džezovou baladou Amar pelos dois, kompozíciou svojej sestry Luísy Sobralovej.
Sobral trpel ochorením srdca už od detstva. V decembri mu ho transplantovali a v polovici januára ho z nemocnice pri Lisabone prepustili do domáceho liečenia.
Podľa speváka prebehli zákrok aj zotavovanie dobre a "bez komplikácií".

Copyright © TASR 2018

Škótsky herec David Tennant, ktorý je známy napríklad zo seriálu Doctor Who (2005), dostal odškodné od spoločnosti News Group Newspapers (NGN), dcérskej firmy mediálneho koncernu News UK, v prípade odpočúvania už nevychádzajúcim týždenníkom News of the World. Spoločnosť, na ktorú 46-ročný rodák z Bathgate v tejto súvislosti podal žalobu vlani v marci, ho odškodnila bližšie nezverejnenou sumou a ešte sa mu aj ospravedlnila. Okrem herca odškodné dostalo v utorok aj ďalších päť osobností, ktoré tiež NGN žalovali. Boli nimi športovec Colin Jackson, herečka Sophia Myles, organizátorka večierkov Fran Cutler, módna návrhárka Jess Morris a exmanželka futbalistu Davida Jamesa Tanya Frayne.
Spomínanú žalobu podal Tennant a ďalších deväť osobností pre ukončenie kompenzačného plánu mediálnej spoločnosti, ktorá bola alternatívou k súdnym procesom s nimi. Plán ale ukončila po 18 mesiacoch a podľa žaloby im neudala pádne vysvetlenie.
James Murdoch, ktorý je synom mediálneho magnáta Ruperta Murdocha a vlastníka News UK, zastavil v júli 2011 po 168 rokoch vydávanie týždenníka News of the World po tom, ako sa na verejnosť dostali informácie, že sa nabúrali do telefónu zavraždenej školáčky Milly Dowler. Magazín okrem toho neoprávnene sledoval telefóny celebrít, politikov i členov britskej kráľovskej rodiny. Škandál pobúril britskú verejnosť a musela naň reagovať aj vláda, ktorá si v týždenníku objednávala inzertný priestor. Bývalý šéfredaktor Andy Coulson strávil v súvislosti s prípadom 18 mesiacov za mrežami. Spoločnosť NGN čelí v dôsledku škandálu právnym problémom už od roku 2012, pričom sa v tom čase uskutočnili štyri prerušené súdne procesy, ktoré stáli firmu milióny libier.
Medzi osobnosťami, ktoré sa dočkali odškodnenia pred ukončením plánu boli napríklad Jude Law, Hugh Grant či Charlotte Church. V januári tohto roku urovnali spory so spoločnosťou aj herec Jimmi Harkishin, moderátorka Kate Thornton, komik Vic Reeves a bývalý manažér skupiny Spice Girls Chris Herbert.
David Tennant v kultovom seriáli Doctor Who, známom aj ako Pán času, účinkoval v rokoch 2005 až 2010, pričom sa predstavil ako Desiaty Doktor. Zahral si tiež Bartyho Croucha Juniora vo filme Harry Potter a Ohnivá čaša (2005) alebo lovca upírov Petra Vincenta v remakeu hororovej komédie Fright Night (2011). Predstavil sa aj v hlavných úlohách seriálov Single Father (2010), Broadchurch (2013 - 2017) a Gracepoint (2014).

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.