12. 3. 2018

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ


Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na dnešnom zasadnutí udelila licenciu na celoplošné digitálne vysielanie televíznej programovej služby Šport+. Zároveň udelila sankciu 3 319 eur vysielateľovi MARKÍZA - SLOVAKIA, spol. s r.o. (programová služba DAJTO) za porušenie zákona o vysielaní a retransmisii, a to zabezpečenia multimodálneho prístupu. V jún 2017 vysielateľ nezabezpečil odvysielanie najmenej troch percent všetkých programov sprevádzaných hlasovým komentovaním pre nevidiacich. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková.

RVR tiež udelila sankciu 200 eur vysielateľovi KISS rádio s.r.o. (programová služba Rádio KISS) za porušenie zákona o vysielaní a retransmisii, ku ktorému došlo tým, že nedoručil rade v zákonnej lehote štatistiku o odvysielaných programoch s vyhodnotením podielu slovenských hudobných diel za mesiace júl, august a september 2017.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.