12. 3. 2018

Vražda novinára Jána Kuciaka

Vražda novinára Jána Kuciaka

Zhromaždenie Za slušné Slovensko sa bude v pondelok 12. marca o 16:00 konať na Námestí oslobodenia v Senici. O hodinu neskôr má vládna strana Smer – SD naplánované v Dome kultúry na Námestí oslobodenia svoje oslavy MDŽ.
,,Považujeme za absolútne nežiadúce v čase morálnej krízy Slovenska organizovať oslavy akéhokoľvek sviatku a tváriť sa, že sa nič nestalo. V žiadnom prípade to nie je namierené voči ženám a ich sviatku MDŽ, ale oslavy vládnej strany Smer - SD sú nemorálne,“ uviedli v pozvánke na zhromaždenie jeho organizátori. Strana Smer – SD tradičné oslavy MDŽ v predchádzajúcich dňoch v niektorých mestách zrušila. Oslavy v Senici zatiaľ zrušené nie sú.
,,Dnes je zrejmé, že premiér Robert Fico a minister vnútra Robert Kaliňák nereprezentujú hodnoty, za ktoré sa v piatok postavili tisíce ľudí na Slovensku a vo svete. Z tohto dôvodu pokračujeme v občianskych zhromaždeniach a vyzývame všetkých občanov, aby sa k nám pridali a vytrvali,“ dodali organizátori. Verejné zhromaždenie Za slušné Slovensko je ďalším zo série podujatí, ktoré sa konali v slovenských mestách v piatok 9. marca. Vtedy sa ho zúčastnili na námestiach približne štyridsiatich miest desaťtisíce ľudí.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.