12. 4. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Maďarský časopis Figyelő zverejnil viac ako 200 mien osôb, ktorí sú podľa neho pravdepodobne súčasťou skupiny "žoldnierov" platených americko-maďarským miliardárom a filantropom Georgeom Sorosom s cieľom zvrhnúť vládu. Ako "žoldnierov" túto skupinu označuje premiér Viktor Orbán.
V zozname týždenníka sú členovia ľudskoprávnych organizácií, protikorupčných skupín, zástancovia migrantov, investigatívni novinári a predstavitelia Sorosom podporovanej Stredoeurópskej univerzity v Budapešti. Niektorí zo zoznamu sú už po smrti, uviedla vo štvrtok agentúra AP.
Orbán, ktorý zvíťazil v nedeľňajších parlamentných voľbách, založil svoju predvolebnú kampaň na démonizovaní migrantov. Sorosa a organizácie podporované jeho Nadáciou otvorenej spoločnosti obviňuje, že chcú umožniť príchod tisícov migrantov do Maďarska.
Minulý mesiac Orbán uviedol, že vláda pozná mená približne 2000 členov "Sorosovej žoldnierskej armády".

Copyright © TASR 2018

Britský regulačný orgán rozhodol, že Walt Disney musí dať ponuku na celú spoločnosť Sky, ak sa jej podarí získať aktíva spoločnosti Twenty-First Century Fox vrátane 39 percentného podielu v európskej platenej televízii.

Zdroj: Reuters