10. 9. 2018

Creative Arts Emmy

Creative Arts Emmy

Počas tohtoročného udeľovania Creative Arts Emmy Awards, ktoré sa uskutočnilo počas dvoch ceremoniálov, v sobotu aj v nedeľu, v Microsoft Theater v Los Angeles, dominovali seriály Hra o tróny (2011) a zábavná šou Saturday Night Live (SNL, 1975). Oba projekty získali po sedem cien. Hra o tróny si vyslúžila napríklad ceny za špeciálne efekty, kostýmy, pôvodnú hudbu v seriáli či výpravu. Hosťovanie v SNL vynieslo trofej pre najlepšiu herečku v komediálnej sérii komičke Tiffany Haddish. Relácia si tiež pripísala na konto cenu za najlepšiu pôvodnú hudbu a text za pieseň Come Back Barack, ktorá odznela v epizóde ostatnej 43. sezóny, v ktorej hosťoval Chance The Rapper.

Po päť cien si vyslúžili relácia Anthony Bourdain: Parts Unknown (2013) a televízny muzikál Jesus Christ Superstar Live In Concert (2018). V oboch prípadoch ocenenia udelili aj posmrtne. V prvom menovanom projekte ocenili šéfkuchára a moderátora Anthonyho Bourdaina, ktorý skonal v júni. Za muzikál zase udelili cenu producentovi Craigovi Zadanovi, ktorý zomrel v auguste. Jesus Christ Superstar vyniesol cenu aj Johnovi Legendovi, Timovi Riceovi a Andrewovi Lloydovi Webberovi, ktorí sa pod neho podpísali ako výkonní producenti a Legend si v ňom aj zahral. Trojica sa vďaka tomu pridala k držiteľom EGOT - významných šoubiznisových ocenení Emmy, Grammy, Oscara a ceny Tony.

Súťažná reality šou RuPaul's Drag Race(2009) a druhá séria antológie American Crime Story (2016) s podtitulom Versace si na konto pripísali štyri ocenenia. Po tri ceny sa ušli reláciám Last Week Tonight With John Oliver (2014), Queer Eye (2018), The Crown (2016), Príbeh služobníčky (2017), The Marvelous Mrs. Maisel (2017), Westworld (2016), epizóde seriálu Čierne zrkadlo (2011) s názvom USS Callister a komediálnej sérii Atlanta (2016). Jedna z cien, ktoré udelili za Atlantu poputovala komikovi Katovi Williamsovi ako najlepšiemu hosťujúcemu hercovi v komediálnom seriáli. Ceny pre hosťujúcich hercov v dramatickom seriáli získali Samira Wiley (Príbeh služobníčky) a Ron Cephas Jones (This Is Us).

Nominácie v 70. ročníku udeľovania televíznych cien Primetime Emmy, ktorých súčasťou sú aj Creative Arts Emmy Awards, oznámili 12. júla. Primetime Emmy Awards rozdajú 17. septembra v Microsoft Theater v Los Angeles. O moderovanie slávnostného večera sa postarajú Colin Jost a Michael Che.


©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.