28. 9. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Poradca poľského premiéra Tomasz Poreba vo štvrtok oznámil, že premiér Mateusz Morawiecki poslúchne rozhodnutie súdu, ktorý mu prikázal verejne sa ospravedlniť za jeho staršie výroky, a že bude konať v zmysle súdneho rozhodnutia. V praxi to znamená, že premiér bude musieť verejne prečítať vyhlásenie, v ktorom sa ospravedlní za svoj nedávny výrok, že súčasná vláda vybudovala za posledný rok a pol viac motorových ciest v regiónoch, než vláda Občianskej platformy (PO) za celé jej osemročné pôsobenie.
Odvolací súd na podnet PO rozhodol, že toto tvrdenie nie je pravdivé, a premiérovi Morawieckému nariadil ospravedlniť sa formou písomného vyhlásenia a tiež vystúpenia vo dvoch najsledovanejších poľských televíznych staniciach. Premiér musí podľa súdu uviesť veci na pravú mieru do piatku večera, čo podľa svojho poradcu dodrží.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.