28. 9. 2018

Vražda novinára Jána Kuciaka

Vražda novinára Jána Kuciaka

V dome na Okružnej ulici na Leteckom poli v Komárne zasiahlo v piatok elitné policajné Lynx Commando u 44-ročnej Aleny. Podľa nepotvrdených informácií tlmočila z taliančiny podnikateľovi Marianovi Kočnerovi.
      Podľa svedkov z ulice sa ráno objavili civilné vozidlá s evidenčnými číslami rôznych okresov a parkovali s naštartovanými motormi. Neskôr zmizli a okolo poludnia sa objavilo ozbrojené komando. Policajti v civile celé popoludnie vynášali z domu predmety.
      "Len to sme videli, že sa vozí na drahých autách," uviedla o žene jedna zo susediek, ktorá však o nej nič bližšie nevedela. Povedala, že zásah s množstvom civilných vozidiel sa začal zhruba o 11.00 h. "Ja som vynášala smeti a videla som tu plno vozidiel a kukláčov," dodala s tým, že žiadny vrtuľník nezasahoval.
      Na dome, v ktorom býva, podľa susedy nie sú žiadne tabule, ktoré by naznačovali, že tam pôsobí tlmočnícka firma.
      Policajná akcia sa podľa medializovaných informácií koná pravdepodobne v súvislosti s prípadom vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.
      Polícia vo štvrtok (27.9.) ráno zadržala osoby podozrivé z násilnej trestnej činnosti, čo má súvisieť so spomínanou vraždou. Bližšie informácie nechce poskytovať, aby nedošlo k mareniu vyšetrovania. Policajná akcia v Kolárove trvala celý deň, zasahovalo 55 elitných kukláčov. Ani generálna prokuratúra sa nechce bližšie vyjadrovať k procesným úkonom a žiada novinárov o zdržanlivosť pri informovaní.

Copyright ©TASR 2018