20. 9. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Britskí regulátori uviedli, že súboj medzi americkou mediálnou spoločnosťou 21st Century Fox a americkým mediálnym konglomerátom Comcast o prevzatie britskej televíznej firmy Sky sa vyrieši prostredníctvom aukcie. Keďže ani jedna z uchádzajúcich sa spoločností neoznačila svoju ponuku za konečnú, podľa britského Výboru pre akvizície, ktorý je nezávislým regulačným úradom, sa očakáva začatie akvizície 21. septembra a jej ukončenie 22. septembra večer.
Konglomerát Comcast ponúkol za televíziu Sky 26 mld. libier (GBP). Spoločnosť 21st Century Fox za prevzatie 61-percentného podielu televízie Sky, ktorý nevlastní, ponúkla 24,5 mld. GBP.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Populárna hudobná anketa Český slávik sa tento rok neuskutoční, informoval vo štvrtok spravodajský server iDNES.cz.
"Problémy posledných ročníkov ukázali, že veľmi otvorený systém hlasovania sa v období rýchleho rozvoja sociálnych sietí ukázal ako jednoducho zneužiteľný," povedal pre český denník Právo Jaroslav Těšínský z usporiadateľskej agentúry Musica Bohemica.
Doterajšie pravidlá umožňujú prostredníctvom sociálnej siete Facebook odovzdať hlasy prakticky komukoľvek, kto sa hudobne prezentuje. Masové hlasovanie skupiny fanúšikov minulý rok spôsobilo, že skupina Ortel a jej líder Tomáš Ortel získali hlasy nad rámec fair play. Agentúra preto zasiahla a skupine body odobrala.
Ak má byť anketa barometrom popularity, musí držať krok s rozvojom sociálnych sietí. Organizátori pracujú na novom projekte ankety, ktorý si však vyžiada čas. Preto sa rozhodli tento rok Českého slávika neorganizovať, píše server iDNES.cz.

Copyright © TASR 2018