26. 10. 2018

RTVS NEWS

RTVS NEWS

V rakúskom Söldene sa v sobotu 27. októbra uskutočnia prvé preteky Svetového pohára v alpskom lyžovaní, na ktorých bude Slovensko v obrovskom slalome reprezentovať Petra Vlhová. Priame prenosy z 1. a 2. kola tohto zápolenia prinesie Dvojka o 9:55 a 12:55.
V podvečer odohrajú slovenskí hádzanári v Tatran Handball aréne v Prešove kvalifikačný zápas proti Rusku, ktoré je lídrom 7. kvalifikačnej skupiny o účasť na Majstrovstvách Európy 2020. Zápas naživo odvysiela Dvojka o 17:55.

RTVS sa podarilo získať vysielacie práva na všetky domáce zápasy mužskej hádzanárskej reprezentácie v boji o postup na Majstrovstvá Európy 2020. Okrem sobotňajšieho duelu to v apríli budúceho roka bude duel Slovensko – Taliansko a v júni Slovensko – Maďarsko.

„Naša snaha o návrat hádzanej na obrazovky RTVS je úspešná. Vysielame zápasy Tatrana Prešov v nadnárodnej SEHA lige a pribúda aj mužská reprezentácia. A to určite nie je všetko v navyšovaní atraktívneho športového obsahu. Reagujeme aj na stále lepšiu výkonnosť našej skvelej lyžiarky Petry Vlhovej. Hrdo konštatujem, že sme získali na ďalšie sezóny vysielacie práva na všetky preteky SP v slalome a premiérovo dokonca aj v obrovskom slalome. Teším sa na „megašportovú sobotu“, počas ktorej na obrazovkách Dvojky doplnia Vlhovú a hádzanárov tenisti v zápase Davis cupu a tradičná Fortuna liga,“ uviedol riaditeľ Sekcie športu RTVS Matej Hajko.

O živý komentár z obrovského slalomu v Söldene sa postará Vladimír Genda, zápas v hádzanej medzi Slovenskom a Ruskom bude komentovať Peter Zagiba.

Rádio Slovensko bude informovať o všetkých sobotňajších športových zápoleniach v pravidelnom hodinovom spravodajstve, vo všetkých Rádiožurnáloch a v športovom sumári dňa.