30. 11. 2018

Adventné koncerty upozornia na prácu neziskových organizácii

Adventné koncerty upozornia na 
 prácu neziskových organizácii

 
Na prácu neziskových organizácii, ich pomoc spoločnosti upozornia i tento rok adventné koncerty verejnoprávneho Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Slovensko Advent 2018. Spolu RTVS počas koncertov predstaví osem neziskových organizácií a občianskych združení. Adventné koncerty RTVS každú adventnú nedeľu od 2. do 23. decembra naživo o 20:10 odvysiela Dvojka a nasledujúce pondelky v repríze o 20:05 Rádio Slovensko. Odznejú zo Sniny, Haliča, Tatranskej Lomnice a Skalice a uvádzať ich budú moderátori RTVS Ľubomír Bajaník, Janette Štefánková, Ján Žgravčák a Hana Rapantová, agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

Prvý z adventných koncertov prinesie televízna Dvojka už túto nedeľu 2. decembra z Kostola povýšenia svätého kríža v Snine. Na koncerte vystúpi súbor pre starú hudbu Solamente Naturali a ako spoluúčinkujúci a hosť večera Ľubica Čekovská. Zároveň sa počas programu predstaví občianske združenie MyMamy, ktoré pomáha ženám a deťom vystaveným násiliu a nezisková organizácia ANIMA zameraná na deti so špecifickými potrebami.
Ďalší koncert odznie 9. decembra zo zámockého hotela Galicia Nueva v Haliči. Diváci a poslucháči sa môžu tešiť na slovenskú world music skupinu Banda, ženskú spevácku skupinu Vranky a spoluúčinkujúcu Barboru Švidraňovú. Druhý adventný koncert poukáže na činnosť občianskeho združenia ALIA SK, ktoré na Slovensku realizuje projekt podpory nepočujúcich pri každodennej komunikácii a tiež občianskeho združenia Slovenská komora tlmočníkov posunkového jazyka.
V Grandhoteli Praha v Tatranskej Lomnici sa 16. decembra predstavia SĽUK a Sima Martausová. Okrem hudby v ich podaní poslucháči a diváci spoznajú bližšie prácu Domu na polceste vo Veľkom Slavkove, ktorý pomáha ľuďom v núdzi a v rôznych krízových situáciách ako aj činnosť neziskovej organizácie Relevant venovanú dobrovoľníckej práci s deťmi v detských domovoch a s mládežou v Prešove.
Posledný adventný koncert RTVS sa uskutoční 23. decembra v skalickom Kostole sv. Františka Xaverského, na ktorom zaznie Vianočná omša Mikuláša Schneidera - Trnavského pod taktovkou Braňa Kostu a Fragile. Poslucháči Rádia Slovensko si koncert mimoriadne vypočujú 24. decembra už po 12:10. Počas koncertu sa bližšie predstavia Organizácia muskulárnych dystrofikov v Slovenskej republike a Agentúra osobnej asistencie Žilina. Podrobnejšie informácie možno nájsť na: https://www.slovenskoadvent.sk.


©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.