12. 1. 2019

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Ruské ministerstvo pre digitálny rozvoj, spoje a médiá nepodporilo návrh zákona o pokutách za urážku zástupcov vládnych orgánov na internete. V piatok o tom informovala rozhlasová stanica Echo Moskvy.
Námestník ministerstva Alexej Volin vo vyjadrení pre denník Vedomosti uviedol, že "formulácie, ktoré sa objavili v návrhu zákona, môžu byť interpretované príliš voľne". Dodal, že preto je návrh zákona v jeho súčasnej podobe pre rezort neprijateľný. Vyhlásil však, že so samotnou koncepciou zákona sa "dá pracovať".
Zdôraznil tiež, že ruskí občania majú ústavné právo slobodne vyjadrovať svoje názory a "jednou z úloh štátnych orgánov je pokojne si vypočuť kritiku svojej práce". "Veď nie sú z cukru," dodal Volin.
Echo Moskvy dodalo, že bezpečnostný výbor Štátnej dumy, dolnej komory ruského parlamentu, na rozdiel od ministerstva podporil návrh zákona o trestoch za urážku predstaviteľov štátu na internete.
Návrh zákona, ktorý za urážku predstaviteľov štátnej moci na sociálnych sieťach stanovuje pokutu alebo väzenie do 15 dní, bol predložený Štátnej dume vlani 12. decembra.

Jose Mourinho bude pracovať ako futbalový analytik pre televíznu stanicu BeIN Sports. Komentovať bude napríklad zápas Premier League medzi Arsenalom a Chelsea.
Pre strednovýchodnú verziu stanice aj zápas Kataru so Saudskou Arábiou na Ázijskom pohári (17. januára). Päťdesiatpäťročného kouča prepustilo vedenie Manchestru United v decembri po najhoršom vstupe klubu do sezóny od roku 1990.
„Jose je jeden z najslávnejších futbalových trénerov všetkých čias. Dúfame, že jeho expertné analýzy a charizmatickú osobnosť ocenia milióny našich divákov,“ uviedol v tlačovej správe hovorca spoločnosti beIN.
Mourinha spájali médiá pôvodne s návratom do Benficy Lisabon, no „The Special One“ pre denník Correio da Manha uviedol, že táto ponuka ho neláka.

Copyright © TASR 2018

Americký krimiseriál Myšlienky vraha (2005) sa pomaly chýli ku koncu. Televízia CBS si objednala 15. sezónu projektu, tá však bude jeho poslednou. Sezóna obsiahne dovedna desať epizód, ktoré začnú nakrúcať krátko po aktuálnej 14. sezóne. Seriál bude mať v čase konca celkovo 325 epizód a stane sa tak jedným z najdlhšie vysielaných televíznych dramatických projektov.
Myšlienky vraha sledujú elitný tím špecialistov FBI, ktorí analyzujú myslenie najhorších zločincov v krajine a pokúšajú sa predvídať ich ďalšie kroky ešte predtým, než znova zaútočia. V seriáli, za ktorého vznikom stojí Jeff Davis, účinkujú napríklad Joe Mantegna, Paget Brewster, Matthew Gray Gubler, A.J. Cook, Aisha Tyler, Kirsten Vangsness, Adam Rodriguez či Daniel Henney.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.