9. 1. 2019

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Hlava Ruskej pravoslávnej cirkvi patriarcha Kirill v utorok upozornil na údajné nebezpečenstvo prameniace z najnovšieho technologického pokroku vrátane masového rozšírenia zariadení ako sú smartfóny. Hoci cirkev podľa Kirilla nie je vo všeobecnosti proti smartfónom, je znepokojená tým, že "niekto môže presne vedieť, kto ste, o čo sa zaujímate a čoho sa obávate". Takéto informácie sa dajú podľa patriarchu využiť na zavedenie centralizovanej kontroly celého sveta. "Kontrola sústredená na jednom mieste predznamenáva príchod Antikrista, ak hovoríme o kresťanskom pohľade. Antikrist je osoba, ktorá bude na čele internetu, ktorý ovláda celé ľudské pokolenie," vyhlásil ruský patriarcha.


Novým ročníkom speváckej súťaže The Voice Česko Slovensko bude divákov a diváčky televízií Markíza a Nova po prvý raz sprevádzať čisto ženská moderátorská dvojica. Slovenskú stranu bude zastupovať Mária Čírová a českú Tereza Kerndlová.
„Na nakrúcanie The Voice Česko Slovensko sa veľmi teším a som nesmierne šťastná, že môžem byť súčasťou práve tohto formátu - najväčšej televíznej hudobnej šou v Česku a na Slovensku. Tým, že som hudobníčka a viem, čo budú naši súťažiaci prežívať pred každým vystúpením, budem snáď aj ich oporou,“ povedala Mária Čírová, ktorá už má moderátorské skúsenosti z lifestyleového magazínu L.O.V.E. a reality šou O 10 rokov mladší.
„Bola som veľmi milo prekvapená, keď ma televízie Nova a Markíza oslovili, aby som sa ujala postu moderátorky The Voice Česko Slovensko, ale zároveň mnou začali lomcovať pocity veľkej zodpovednosti a pokory spojenej s touto úlohou. Nakoniec u mňa vyhralo presvedčenie, že som tá, ktorá vie počúvať a vžiť sa do pocitov druhých a zároveň s nimi úprimne zdieľať radosť aj smútok, či s nimi prežívať ich vlastné príbehy. Lebo aj o to v tejto veľkej šou ide,“ reagovala Tereza Kerndlová, dcéra džezového a swingového speváka Ladislava Kerndla, pre ktorú je rola moderátorky absolútne novou skúsenosťou.
„Je mi potešením, že náš skvelý tím posilnia dve vynikajúce speváčky, ktoré sa netradične predstavia v úlohe moderátoriek veľkolepej šou The Voice Česko Slovensko,“ dodal kreatívny producent a režisér šou Pepe Majeský.
Do kresiel pre koučov zasadnú Vojtěch Dyk, Jana Kirschner, Kali a Josef Vojtek. Spevácky súboj o titul najlepšieho hlasu Česka a Slovenska a rozprávkovú výhru v hodnote 75-tisíc eur odštartuje na obrazovkách televízií Markíza a Nova už vo februári 2019.
The Voice patrí k celosvetovo najúspešnejším licencovaným formátom, vzniklo už 67 lokálnych verzií, ktoré vysielajú vo viac než 180 krajinách po celom svete a sledujú ich stovky miliónov divákov. Víťazstvom v súťaži sa môžu pochváliť už stovky mladých spevákov a speváčok, vrátane Slovenky Ivanny Bagovej a Češky Lenky Hrůzovej.


©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.