9. 1. 2019

Sledovanosť zjazdového lyžovania na Dvojke láme rekordy


Sledovanosť zjazdového lyžovania 
na Dvojke láme rekordy 


Sledovanosť Svetového pohára v slalome žien na Dvojke dosiahla nový rekord. Utorkové (8.1.) víťazstvo slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej v rakúskom Flachau si pozrelo 462.000 divákov v cieľovej skupine 12+, s podielom na trhu 21 percent. Zjazdové lyžovanie tak v utorok bolo najsledovanejším nespravodajským programom na trhu. Zároveň išlo o najvyššiu sledovanosť nielen v aktuálnej, ale aj v minuloročnej sezóne Svetového pohára.
Divácky zásah v oboch kolách vo Flachau dosiahol hodnotu 890.000 divákov, čo predstavuje 19,1 percenta z populácie 12+. V najsledovanejšej minúte druhé kolo sledovalo 633.000 divákov. Pre porovnanie novoročné zápolenie Petry Vlhovej v Osle, kde zvíťazila v paralelnom slalome, videlo na Dvojke v najsledovanejšej minúte 518.000 divákov.
"Zakúpením vysielacích práv okrem slalomu aj na obrovský slalom sme zdvojnásobili silu diváckeho návyku. Zvýšením kvality priamych prenosov ponúkame argument fanúšikom, aby svetové lyžovanie pozerali na RTVS," uviedol riaditeľ Sekcie športu RTVS Matej Hajko.



Copyright © TASR 2019