4. 4. 2019

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS 



Hlavný vyjednávač Európskeho parlamentu pre brexit Guy Verhofstadt v stredu vyhlásil, že napriek chaosu v britskej politike dáva Spojené kráľovstvo európskemu kontinentu jednu skvelú vec: ohromnú televíznu šou.
Belgický politik Verhofstadt prirovnal živé vysielanie z často búrlivých debát o brexite v Dolnej snemovni britského parlamentu k Premier League, najvyššej anglickej futbalovej súťaži - k jednému z najlepších britských produktov, ktoré Spojené kráľovstvo dáva kontinentu.
Verhofstadt povedal, že zasadnutia s debatami o brexite "sa v Európe stali dokonca populárnejšími než futbalové zápasy v Premier League" - takéto zveličenie môže vysloviť iba politik, dodala tlačová agentúra AP. Verhofstadt pokračoval metaforou: "Jediný rozdiel je v tom, že v Dolnej snemovni je vždy remíza." Narážal tým na opakované patové situácie okolo brexitu, ktoré ochromujú britskú politiku.
Hlavný vyjednávač EÚ pre brexit Verhofstadt však vyjadril nádej, že stredajšie rozhovory britskej premiérky Mayovej a opozičného labouristického lídra Jeremyho Corbyna nakoniec prinesú prelom.


Britský princ Harry (Henry) a jeho manželka Meghan prelomili rekord, keď ich novospustený spoločný účet na sociálnej sieti Instagram získal za menej než šesť hodín milión sledovateľov (followerov). Informovala o tom v stredu Guinnessova kniha rekordov, ktorú cituje tlačová agentúra AFP.
Ich spoločný účet s názvom "sussexroyal", ktorý má zatiaľ iba jediný príspevok obsahujúci monogram ich mien, spustili v utorok a odvtedy už získal 2,8 milióna sledovateľov. Samotný príspevok už má milión lajkov.
"Tešíme sa na zdieľanie práce, ktorá nás poháňa, prípadov, ktoré podporujeme, dôležitých oznámení a príležitostí na vysvetlenie kľúčových záležitostí," uviedol pár vo svojom príspevku.
Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu očakávajú v nasledujúcich týždňoch svoje prvé dieťa.
Kráľovský pár prekonal rekord, ktorý na Instagrame držal juhokórejský spevák Kang Daniel; ten dosiahol milión sledovateľov za 11 hodín a 36 minút. Ešte skorším držiteľom tohto prvenstva bol pápež František; na odber jeho účtu s názvom "franciscus" sa prihlásil milión ľudí za 12 hodín.
Meghan, bývalá herečka, ktorá sa preslávila účinkovaním v americkom televíznom seriáli Suits (Kravaťáci), zrušila všetky svoje osobné účty na sociálnych médiách pred sobášom s Harrym v máji 2018.

Copyright © TASR 2019


Britská spoločnosť BBC Studios pripravuje dramatický seriál o posledných šiestich mesiacoch života legendárnej americkej herečky Marilyn Monroe. Novinka má pracovný názov The Last Days of Marilyn Monroe a vznikne na motívy častí knihy The Final Years of Marilyn Monroe (2010) Keitha Badmana. Na výrobe projektu sa bude podieľať scenárista Dan Sefton, ktorý je napríklad tvorcom seriálu Uver mi (2017). Kto bude hrať Monroe zatiaľ nie je známe.
Projekt sa bude zaoberať vzťahmi Monroe so šéfmi hollywoodskych filmových štúdií či s americkým prezidentom Johnom Fitzgeraldom Kennedym. Podľa BBC sa dej seriálu bude odohrávať tam, "kde sa pretínajú krutý pôvab Hollywoodu 60. rokov a tvrdá politika Washingtonu". "Túžba Marilyn, aby ju ako herečku brali vážne, a jej boj s mocnými mužmi, ktorí ovládali štúdiový systém sú, bohužiaľ, relevantné dnes tak ako nikdy," vyjadril sa na margo projektu Sefton.
Marilyn Monroe, vlastným menom Norma Jeane Mortenson, sa narodila 1. júna 1926 v Los Angeles. Hviezda snímok Ako sa vydať za milionára (1953), Niagara (1953), Páni majú radšej blondínky (1953), Autobusová zastávka (1956), Princ a tanečnica (1957), Niekto to rád horúce (1959), Poď, budeme sa milovať! (1960) alebo Mustangy (1961), sa dožila len 36 rokov. Zomrela 5. augusta 1962. Jej smrť, ktorú pripisujú predávkovaniu sa liekmi na spanie, je odvtedy predmetom rôznych špekulácií a kontroverzie.


©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.