1. 4. 2019

Špecializovaný trestný súd bude dnes rozhodovať o väzbe Mariana Kočnera

Špecializovaný trestný súd bude dnes 

rozhodovať o väzbe Mariana Kočnera

O väzbe pre Mariana K. rozhodne už v pondelok Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Informuje o tom internetový portál TV JOJ noviny.sk. Ako ďalej uvádza, TV JOJ už informovala, že o Kočnerovej aktuálnej kolúznej väzbe a preventívnej väzbe pre ekonomickú trestnú kauzu podvodu na miliónových zmenkách bude príslušný súd rozhodovať 1. apríla.

Podľa spravodajského portálu v pondelok ráno o 9:00 začne Špecializovaný trestný súd v Pezinku z vlastnej iniciatívy rozhodovať o Marianovi K., či naďalej trvajú väzobné dôvody pre obvineného alebo už pominuli. Podľa doterajších informácií TV JOJ Marian K. pripravoval aj útek, preto je možné, že súd bude rozhodovať aj o útekovej väzbe. "Marian K. sedí vo väzbe pre zmenkovú kauzu. Navrhoval ju prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta, ktorý s ňou uspel po sťažnosti na Najvyššom súde SR. Marian K. je ako jediný z obvinených z vraždy Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka väzobne stíhaný pre inú trestnú vec ako údajní vykonávatelia, sprostredkovateľ či objednávateľ vraždy. Mariana K. z vraždy obvinil vyšetrovateľ 8. marca. Proti obvineniu podal sťažnosť, o ktorej zatiaľ dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR nerozhodol," píše portál noviny.sk.


©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.