20. 11. 2019

RTVS NEWS

RTVS NEWS


Slovenský verejnoprávny RTVS bude aj ďalšie tri roky spolupracovať s pobočkou Národnej verejnoprávnej televíznej a rozhlasovej spoločnosti Ukrajiny v Užhorode. Podpisom dohody sa k tomu zaviazali riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník a riaditeľ pobočky v Užhorode Miroslav Poliakovskyj. TASR o tom informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.
Šéf RTVS vníma podpis dohody ako šancu na prehlbovanie tvorivej spolupráce a kolegiálnych vzťahov. "Domnievame sa, že práve s Ukrajinou, špeciálne so Zakarpatskou oblasťou, máme mnohé spoločné historické, kultúrne a náboženské prepojenia," poznamenal Rezník.
Pozitívne to vníma aj šéf užhorodskej pobočky. "Pokračovanie v spolupráci znamená veľa pre Užhorod, ale aj pre Kyjev, pretože my sme ešte len na začiatku veľkej cesty reforiem," podotkol Poliakovskyj s tým, že od slovenskej strany očakávajú pomoc nielen technickú, ale aj v podobe dobrých rád či výmeny skúseností.
Obe verejnoprávne média si budú vymieňať svoje rozhlasové a televízne programy, ale taktiež zrealizujú spoločné rozhlasové vysielanie na rôzne ekonomické, sociálne, spoločenské či kultúrne témy. Okrem toho sa redaktori národnostného vysielania budú počas recipročných študijných pobytov zdokonaľovať v slovenskom a ukrajinskom jazyku.

Copyright © TASR 2019