22. 11. 2019

VÝROKY TÝŽDŇA

VÝROKY TÝŽDŇA

"Počas bývalého režimu sme boli svedkami názorovej totality a cenzúry v rôznych straníckych médiách. Žiaľ, dnes po 30 rokoch od zmeny režimu, sme na tom podobne. Dnes ovládajú médiá oligarchovia, už to nie sú komunisti. Dnes máme niekoľko straníckych denníkov a televízií a tieto nemajú záujem šíriť pravdu. Často ony rozhodujú, aká je pravda. Musíme s tým bojovať. Komunistické médiá slúžili pred rokom 89 Východu. Nesmieme dovoliť, aby novodobé médiá slúžili len Západu."
Andrej Danko

„Nie každý na západe nás však vítal s otvoreným náručím. Dnes po 30. rokoch často hovorím, že je to dosť dlhé obdobie na to, aby sme videli svet len čierno a bielo. Dobrí ľudia existujú nielen na severe, ale i na západe aj východe. Každá doba má svoje špecifiká. Pravda je jediná, ale ťažko sa hľadá. Komunisti si mysleli, že jedine ich ideológia je správna. Dnes mám pocit, že sa nám snažia vsugerovať, že len to, čo prichádza zo západu je správne. Ja som však presvedčený, že najlepšia ideológia je zdravý rozum a čisté srdce.“ V tejto súvislosti šéf parlamentu symbolicky zaštrngal kľúčmi. „Tak, ako sme pred 30 rokmi štrngali komunistom, dnes štrngám všetkým, ktorí si myslia, že majú patent na rozum.“
Andrej Danko

„Penťácky denník Sme a eseťácky Denník N sa otvorene hlásia k cieľu zničiť stranu Smer-SD. Na tento účel častokrát klamú, bezdôvodne obviňujú a neváhajú proti Smeru-SD a jeho predsedovi použiť akékoľvek krčmové reči. Tieto denníky nazývame v centrále Smeru Pat a Mat. Marian K. bol stíhaný pre ekonomickú trestnú činnosť už dávno pred vraždou novinára a jeho priateľky. Išlo o skutky, ktoré spáchal počas vlády Ivety Radičovej.“
Ján Mažgút, hovorca Smeru-SD

"Marian Kotleba nie je môj nepriateľ ani nepriateľ strany VLASŤ. Práve naopak. Keď budeme v parlamente, budeme úzko kooperovať. Mojim nepriateľom sú ultraliberálni úchyláci.
Slovenská republika nemôže v žiadnom prípade dovoliť, aby nám našu vlasť ukradli a vládli ľudia z bloku ultraliberálnych úchylákov."
Štefan Harabin