16. 12. 2019

Martin Daňo a Rudolf Vasky idú do vyšetrovacej väzby

 Martin Daňo a Rudolf Vasky 
idú do vyšetrovacej väzby


Neúspešný prezidentský kandidát Martin D. a aktivista Rudolf V. idú do vyšetrovacej väzby. Rozhodol o tom sudca Okresného súdu Bratislava I z obavy, že budú pokračovať v trestnej činnosti. TASR o tom informoval hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.
"Obvinení aj prokurátor podali sťažnosť, o ktorej bude po doručení rozhodovať Krajský súd v Bratislave," uviedol Adamčiak. Ten spresnil, že sa prokurátor odvolal pre to, že v prípade oboch obvinených súd neakceptoval kolúzne a útekové dôvody väzby, ale iba preventívne.
"Z nášho pohľadu ide o prísne rozhodnutie," komentoval rozhodnutie súdu obhajca obvinených Marek Para. Obvinenie samotné komentovať nechcel, avšak uviedol, že jeho klienti často komentujú háklivé témy.
Vyšetrovateľ NAKA oboch obvinených obvinil za opakujúci sa pokračovací prečin výtržníctva spáchaný formou spolupáchateľstva a závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách.
Martinovi D. bolo vznesené aj obvinenie ako samostatnému páchateľovi. "V prípade jedného skutku mu bolo vznesené obvinenie aj za prečin podnecovania," podotkla polícia.
Obaja obvinení sa podľa vyšetrovateľa dopúšťali páchania takýchto skutkov verejne prostredníctvom internetu. Vzhľadom na prebiehajúce úkony sa polícia nemôže vyjadrovať k obsahovej stránke stíhaných skutkov ani k dôvodom navrhovanej väzby.
NAKA oboch obvinených zadržala v piatok 13. decembra. Martin D. čelí tiež obvineniu zo spáchania daňového podvodu.


Copyright © TASR 2019