18. 12. 2019

SLOVAK MEDIA NEWS


SLOVAK MEDIA NEWS


Odbor koncentrácií Protimonopolného úradu (PMÚ) SR schválil koncentráciu spočívajúcu v získaní nepriamej spoločnej kontroly PMK Invest, s.r.o., Bratislava a Media IN, spol. s.r.o., Bratislava nad Cromwell, a.s., Bratislava a v získaní spoločnej kontroly PMK Invest, Media IN a Copy General International, LLC., Spojené štáty americké nad Copy General Onsite Services, s.r.o., Praha, Česká republika. Ako ďalej agentúru SITA informoval úrad, po komplexnom posúdení účinkov koncentrácie na podmienky hospodárskej súťaže zistil, že je v súlade so zákonom o ochrane hospodárskej súťaže. Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 16. decembra 2019.
"Úrad neidentifikoval negatívne súťažné efekty predmetnej koncentrácie na podmienky hospodárskej súťaže z hľadiska posúdenia jej konglomerátnych účinkov vo vzťahu - poskytovanie nákupu médií mediálnymi agentúrami (skupina MEDIA) - poskytovanie marketingových a komunikačných služieb a v rámci týchto služieb poskytovanie služieb priameho marketingu (skupina CRWL). Čo sa týka ostatných podnikateľských činností účastníkov koncentrácie, úrad nezistil horizontálne prekrytia a ani ne-horizontálne vzťahy medzi týmito činnosťami, ktoré by viedli k identifikácii ovplyvnených relevantných trhov," doplnil PMÚ.

©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.