17. 12. 2019

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Služba Instagram bude varovať svojich používateľov pred zverejnením popisu k fotografiám alebo videám s "urážlivým" obsahom. Spoločnosť, ktorú vlastní Facebook, uviedla, že vytvorila umelú inteligenciu s cieľom dať používateľom "šancu prehodnotiť svoje slová". V pondelok vyhlásili, že novinku zavádzajú v niektorých krajinách.
Nástroj je navrhnutý tak, aby pomohol bojovať proti online násiliu, ktoré sa zaradilo medzi hlavné problémy Instagramu, YouTube či Facebooku. V júli 2017 označili Instagram za najhoršiu platformu v súvislosti s kyberšikanou.
Ak bude chcieť používateľ zverejniť nevhodný obsah, Instagram ho upozorní, že podobné príspevky už v minulosti zaznamenali ako "podozrivé". Používateľ potom bude môcť príspevok upraviť ešte pred jeho zverejnením.
Firma tento rok už zaviedla nástroj, ktorý upozorní ľudí na to, že ich komentár k príspevku iného používateľa môže byť "nevhodný". "Výsledky sú sľubné a zistili sme, že takýto postup môže ľudí povzbudiť, aby prehodnotili svoje slová, ak budú mať takú možnosť," uviedli zástupcovia spoločnosti.
©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Copyright © TASR 2019

Francúzsky úrad pre reguláciu finančných trhov AMF vymeral americkej tlačovej agentúre Bloomberg pokutu päť miliónov eur za šírenie nepravdivých informácií, ktoré viedli k prudkému poklesu ceny akcií francúzskej stavebnej spoločnosti Vinci.
Oznámil to dnes úrad na svojich internetových stránkach. Agentúra sa proti jeho rozhodnutiu plánuje odvolať.
Agentúra Bloomberg v novembri 2016 zverejnila informácie z falošnej tlačové správy, podľa ktorej spoločnosť Vinci odhalila závažné nezrovnalosti vo svojom účtovníctve a prepustila svojho finančného riaditeľa. Cena akcií firmy Vinci sa následne prepadla o viac než 18 percent. Potom, čo spoločnosť informácie poprela, sa akcie zotavili.
Podľa AMF mala agentúra Bloomberg vedieť, že tieto informácie boli falošné. Úrad tvrdí, že novinári agentúry falošnú tlačovú správu nijako neoverili, hoci sa dalo predpokladať, že jej obsah spôsobí prudký pokles ceny akcií podniku.
Agentúra Bloomberg uviedla, že sa proti pokute chce odvolať. "Ľutujeme, že AMF nenašiel a nepotrestal autora tejto falošné správy, a namiesto toho sa rozhodol pokutovať mediálnu organizáciu, ktorá sa snažila informovať o tom, čo vyzeralo ako spravodajsky zaujímavá informácia," dodala.

Copyright © ČTK 2019