26. 4. 2020

Známi slovenskí športovci v novej relácii RTVS

Známi slovenskí športovci 
v novej relácii RTVS

Športové osobnosti na vyše 10 minútovej ploche ukážu, ako sa dajú na cvičenie využiť bežné veci, ktoré sa nachádzajú v domácnostiach. Zároveň v krátkych rozhovoroch so športovými moderátormi RTVS porozprávajú o tom, aký dosah na nich samotných a ich disciplínu má pandémia koronavírusu, ako sa s ňou vyrovnávajú a najmä ako prekonávajú prekážky, ktorým čelí celý svet. V najbližších častiach sa objavia strelkyňa Danka Barteková, lukostrelkyňa Alexandra Longová, triatlonista Richard Varga, zjazdoví lyžiari Andreas a Adam Žampa, vodnoslalomári Matej Beňuš, Jakub Grigar, Alexander Slafkovský, biatlonistky Paulína a Ivona Fialkové, Nasťa Kuzminová a šprintér Ján Volko. Vyspovedajú ich moderátori Marcel Merčiak, Pavol Gašpar, Marianna Ďurianová a Ľuboš Hlavena.
„Myslíme si, že to, ako aj RTVS prispela k tomu, že ľudia boli zodpovední a zostali doma je A, ale abeceda má veľa písmen a už treba hovoriť o ďalších v poradí. Je veľmi dôležité, aby ľudia boli pozitívne nastavení, fyzicky zdatní a imúnni voči zdravotným nebezpečenstvám, preto im potrebujeme ukázať, ako sa dá aj v improvizovaných podmienkach športovať, zlepšovať si formu a zabezpečiť dobré zdravie,“ vysvetlil šéf športovej sekcie RTVS Matej Hajko.
RTVS pripravuje reláciu v spolupráci so Slovenským olympijským a športovým výborom. „Veľmi ma teší, že napriek nepriaznivej situácii sa nám podarilo našich športovcov zapojiť do projektu „Športuj doma, Slovensko“, čím motivujú celý národ naprieč všetkými generáciami, aby sa rozhýbal. Pozitívny vzťah k športu je potrebné budovať a udržiavať vo všetkých situáciách a my v tom ako Slovenský olympijský a športový výbor ideme príkladom. Verím, že táto relácia prinesie do každej domácnosti trocha pozitívnej energie, chuť hýbať sa a zároveň priblíži životy športovcov, ktorí rovnako musia hľadať spôsoby, ako v tejto dobe nezaháľať,“ dodal prezident SOŠV Anton Siekel.
Športuj doma, Slovensko bude RTVS vysielať na všetkých troch televíznych programových okruhoch do konca júna.


©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.