2. 1. 2021

Minister dal prešetriť únik fotografií zo zdravotného záznamu Lučanského

 Minister dal prešetriť únik fotografií 


zo zdravotného záznamu Lučanského

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) dal za úlohu zodpovedným zložkám, aby veľmi dôkladne prešetrili únik fotografií zo zdravotného záznamu z operácie exšéfa polície Milana Lučanského. Informoval o tom vo svojom profile na sociálnej sieti. Dodal, že pravdepodobne ide o porušenie zákona. Lučanského operovali pred tromi týždňami v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku po tom, ako si v cele vo väznici v Prešove poranil oko.

„Urobíme všetko pre to, aby sme identifikovali človeka alebo ľudí, ktorí takýto únik zdravotných informácií umožnili a aby tento človek alebo ľudia boli za takúto činnosť aj adekvátne potrestaní, vrátane trestnoprávnych následkov," napísal šéf rezortu obrany. Kto poskytne informácie o tom, ako sa zdravotný záznam dostal na verejnosť, „tejto osobe garantujem anonymitu, odmenu a beztrestnosť", dodal Naď. Zároveň poprel informácie o tom, že mal byť odvolaný riaditeľ Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku Vladimír Lengvarský.

Zadržaný Lučanský si pred tromi týždňami v cele poranil oko. Ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí) 11. decembra vylúčila akékoľvek cudzie zavinenie či napadnutie bývalého policajného prezidenta, ktorého hospitalizovali a operovali v nemocnici v Ružomberku. Lučanský zomrel v stredu 30. decembra po tom, ako sa v utorok 29. decembra v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu. 

©2021, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.