3. 11. 2021

I. Korčok: Sme povinní robiť všetko pre to, aby sme ochránili novinárov, ktorí čelia zastrašovaniu



I. Korčok: Sme povinní robiť všetko pre to, aby sme chránili 
Ivan Korčok | Facebook
 
novinárov, ktorí čelia zastrašovaniu

Slovensko a svet si dnes, 2. novembra, pripomínajú Medzinárodný deň za ukončenie beztrestnosti za činy namierené proti novinárom.
"Vážim si prácu slobodných a kritických médií, lebo práve tie sú základným pilierom každej fungujúcej demokracie. Slobodná, nezávislá a na faktoch založená žurnalistika chráni našu spoločnosť pred zneužívaním moci, klamstvami a šírením dezinformácií. Doma aj vo svete však vidíme, že novinári čelia čoraz väčšiemu počtu útokov, ktoré v niektorých prípadoch končia tragicky. Toto je neakceptovateľné. Slovensko bude spoločne so svojimi medzinárodnými partnermi robiť všetko pre to, aby sme ochránili novinárov, ktorí čelia zastrašovaniu," uviedol šéf slovenskej diplomacie.
Slovenská republika sa aktívne zasadzuje za ukončenie beztrestnosti činov namierených proti novinárom. Naše skúsenosti z nedávnej minulosti nám pripomínajú, že sa tejto téme musíme venovať s väčšou energiou. Slovensko sa ako člen Koalície pre slobodu médií pripojilo k vyhláseniu Koalície venovanému Medzinárodnému dňu za ukončenie beztrestnosti za činy namierené proti novinárom.



Zdroj: TASR