7. 11. 2021

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA



TA3 V politike:

- Mária Kolíková, ministerka spravodlivosti SR

- Robert Fico, predseda strany Smer-SD 



O 5 minút 12, naživo v nedeľu 7. 11. 2021 od 11:55 h, Jednotka

Hostia:

- predseda NR SR, predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár

- podpredseda NR SR, podpredseda strany Smer-SD Juraj Blanár.

Témy:

- reformné úsilie na Slovensku – potreba, resp. prínosy reforiem, ich komunikácia, politická vôľa na ich presadenie;

- dosah situácie v koalícii na ďalšie presadzovanie priorít a riadenie štátu, atmosféra v spoločnosti a snahy o predčasné voľby;

- stav prípravy návrhov pre obnovu dôvery v právny štát a možnosti ich pretavenia do praxe a dôsledky úniku obrazovo-zvukových záznamov z poľovníckej chaty;

- zhoršená pandemická situácia – nastavenie a vynucovanie dodržiavania opatrení, možné úpravy v kovidovom automate, dosah opatrení na zatvorené prevádzky a možnosti pomoci zo strany štátu, záujem o očkovanie.

Reláciu moderuje Marek Makara.







Slovensko už druhý týždeň sleduje situáciu okolo nahrávok uniknutých z poľovníckej chaty. V nedeľnom Na telo privíta moderátor Michal Kovačič aj jedného z aktérov rozhovorov, člena predsedníctva strany Smer-SD Roberta Kaliňáka, v dueli s ministrom obrany Jaroslavom Naďom (OĽaNO).

Bývalé vedenie polície opustilo po roku väzenie a bude stíhané na slobode. Najvyšší súd potvrdil prepustenie policajného exprezidenta Tibora Gašpara a ďalších z kauzy Očistec.

Rozbroje kvôli paragrafu 363 vidno aj medzi generálnym prokurátorom a ministerkou spravodlivosti. Kým Mária Kolíková odporúča, aby Maroš Žilinka nevyužíval ustanovenie paragrafu v takej miere, generálny prokurátor tvrdí, že ho využije vždy, keď budú splnené zákonné podmienky.

Divákom Na telo ponúkneme aj výsledky exkluzívneho prieskumu agentúry FOCUS, ktorý dá odpoveď na aktuálnu dôveryhodnosť všetkých ministrov, vrátane premiéra Eduarda Hegera.

Aj túto nedeľu štartuje Na telo na obrazovkách TV Markíza v tradičnom čase o 13:00 hod.