8. 11. 2021

Prieskum Median SK .Najčítanejší je Nový Čas, najpočúvanejšie Rádio Expres

Prieskum Median SK

Najčítanejší je Nový Čas, najpočúvanejšie Rádio Expres



Najčítanejším denníkom bol v druhom a treťom kvartáli 2021 Nový Čas, týždenníkom Plus 7 dní a mesačníkmi Nový Čas Krížovky, Záhradkár, Zdravie a EMMA. Najpočúvanejším rádiom bolo Rádio Expres a najsledovanejšou televíziou TV Markíza. Vyplýva to z výsledkov národného prieskumu Market & Media & Lifestyle - Target Group Index (MML-TGI), ktorý od 29. marca do 12. septembra realizovala na vzorke 4121 respondentov spoločnosť Median SK v licenčnej spolupráci s anglickou spoločnosťou Kantar Media.
Celková čítanosť celoštátnych denníkov dosahuje 28 percent populácie. Nový Čas si drží prvú pozíciu s 13 percentami. Čítanosť na úrovni šesť percent má denník Plus jeden deň. Nasledujú denníky Pravda a Sme s piatimi percentami a denník Šport so štyrmi percentami. Denník N a Hospodárske noviny majú trojpercentnú čítanosť.
Čítanosť týždenníkov predstavuje 28 percent. Najčítanejším týždenníkom je Plus 7 dní s piatimi percentami. Štvorpercentnú čítanosť majú týždenníky Život a Báječná žena a tri percentá obyvateľov SR čítajú Nový Čas pre ženy, Nový Čas Nedeľa, Slovenku a Eurotelevíziu. Sieť týždenníkov Regionálne noviny (RegionPRESS) dosiahla osempercentnú a sieť Petit Press MY noviny štvorpercentnú čítanosť.
Celková čítanosť dvojtýždenníkov predstavuje 15 percent populácie vo veku 14 až 79 rokov. Najčítanejším titulom medzi dvojtýždenníkmi je TV max so siedmimi percentami. Nasledujú Relax so štyrmi a Tele plus s tromi percentami. Bratislavské noviny dosiahli dvojpercentnú čítanosť, dvojtýždenníky 100+1 a Žena a život jednopercentnú. Sieť titulov ECHO Dvojtýždenníky má čítanosť dve percentá.
Celková čítanosť mesačníkov v druhom a treťom kvartáli 2021 je na úrovni 43 percent. Poradie mesačníkov, ktoré sú na Slovensku bežne dostupné, otvára časopis Nový Čas Krížovky s piatimi percentami. Rovnakú čítanosť má aj mesačník Záhradkár, Zdravie a EMMA. So štyrmi percentami nasledujú Napínavé krížovky, ďalšie sú mesačníky Eva a Evita magazín s troma percentami.
Celková počúvanosť rádií v parametri "počúval včera" predstavuje 54 percent. Poradie otvára Rádio Expres so 17, ďalej Rádio Slovensko so 14, nasleduje Fun rádio s desiatimi percentami. Osempercentnú počúvanosť dosiahlo Rádio Europa 2, sedempercentnú počúvanosť Rádio Vlna a šesťpercentnú Rádio Jemné. Poradie siedmich najpočúvanejších staníc uzatvára Rádio Regina s piatimi percentami. Slovenský rozhlas (RTVS) dosiahol v parametri "počúval posledný týždeň" počúvanosť 36 percent, rozhlasová sieť Regiomedia deväť.
Sumárna sledovanosť všetkých televízií je 70 percent. Televíziu v druhom a treťom kvartáli 2021 celkovo sledovalo takmer 3,1 milióna divákov. Najvyššie percento sledovanosti televíznych staníc dosiahla Televízia Markíza – 36 percent. Sledovanosť na úrovni 27 percent zaznamenala TV JOJ, za ňou sa umiestnila Jednotka s 25 percentami.



Zdroj: TASR