28. 7. 2022

MEDIA NEWS


MEDIA NEWS


.

Twitter predstavuje automatické embedovanie tweetov | BRANORAC.SK – Blog  Branislava Ráca

Americká spoločnosť Twitter prevádzkujúca rovnomennú sociálnu a mikroblogovaciu sieť v druhom kvartáli skončila v strate. Jej tržby sa znížili, hoci počet používateľov stúpol. Firma za apríl až jún vykázala stratu 270 miliónov dolárov. Jej tržby sa zmenšili o 1 percento na 1,18 miliardy dolárov. Išlo o odzrkadlenie spomalenia v reklamnom priemysle a tiež neistoty v otázke, ako sa skončí spor medzi firmou a americkým miliardárom a šéfom Tesly Elonom Muskom, ktorý sa dohodol na prevzatí Twitteri, ale ponuku neskôr odvolal.
Právny spor spoločnosti Twitter a Elona Muska pritom zatienil najnovšie výsledky firmy. Twitter totiž chce, aby Musk dodržal aprílovú dohodu a kúpe firmy za 44 miliárd dolárov. Twitter na Muska žalobu podal minulý týždeň a žiada, aby sa transakcia dokončila. Sudca tento týždeň stanovil pojednávanie na október. Dal tak za pravdu Twitteru, že príliš veľké odkladanie rozhodnutia by mohlo firme spôsobiť nenapraviteľné škody. Súd sa bude konať v štáte Delaware, ak Musk a Twitter dovtedy nedosiahnu dohodu. 


Ricziová je novou dodatočnou sudkyňou Všeobecného súdu Európskej únie, dlho  sa nedarilo obsadiť funkciu - Webnoviny.sk 

Všeobecný súd Európskej únie (EÚ) potvrdil celoeurópsky zákaz pre ruský štátny televízny kanál RT, ktorý čelí obvineniam z šírenia kremeľskej politickej agendy, dezinformačných kampaní a vytvárania podpory pre ruskú inváziu na Ukrajinu. Informuje o tom portál Euronews.
Sudcovia argumentovali, že vzhľadom na významnú rolu, ktorú v moderných spoločnostiach zohrávajú audiovizuálne médiá, môže „rozsiahla“ operácia v prospech vojny legálne spadať pod sankčný režim EÚ bez toho, aby bola spochybnená sloboda médií.
„Výnimočný kontext a extrémna naliehavosť“ vojny oprávňujú rýchle zavedenie reštriktívnych opatrení a neporušili právo RT vyjadriť sa, uviedli tiež.
V stredajšom rozhodnutí súd zároveň konštatoval, že sú „konkrétne, presné a konzistentné dôkazy“, ktoré môžu potvrdiť, že dezinformačné kampane RT predstavujú „významné a priame ohrozenie“ verejného poriadku a bezpečnosti EÚ.
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v reakcii označil rozhodnutie súdu za útok na slobodu prejavu a dodal, že Rusko bude pokračovať v tlaku na západné médiá pracujúce v krajine.

 

©2022 Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.