5. 9. 2022

Seriálový megahit Druhá šanca opäť ovládne pondelkové večery

Seriálový megahit Druhá šanca opäť

 ovládne pondelkové večery


Diváci sa môžu tešiť na ďalších 16 epizód aktuálne najobľúbenejšieho slovenského seriálu, ktoré prinesú aj zaujímavé nové postavy, šokujúce odhalenia či dramatické zvraty.


Divákov televízie Markíza si na jar 2022 hneď od prvej epizódy doslova podmanil výnimočný nový dramatický seriál z lekárskeho prostredia s názvom Druhá šanca a okamžite sa stal najsledovanejším a najobľúbenejším pôvodným seriálom na celom trhu. Jeho fanúšikovia sa preto už od pondelka 5. septembra 2022 o 20:30 hod. môžu tešiť na ďalších 16 premiérových epizód 2. série.

„Nesmierne si vážime divácku priazeň a krásne odozvy, ktoré na seriál Druhá šanca neustále dostávame. Pre všetkých jeho fanúšikov máme preto skvelú správu, pondelkové večery budú obľúbeným seriálovým hrdinom patriť aj túto jeseň,“ prezradila Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza. „Pri tomto projekte do seba všetko krásne zapadlo, od silného príbehu, cez vynikajúco fungujúcu kombináciu hereckých hviezd a nádejných talentov, až po špičkovú produkčnú kvalitu. Veľmi ma teší, že Markíza ako trhový líder udáva trendy aj v seriálovej produkcii,“ dodala.

V novej sezóne Druhej šance sa diváci opäť ocitnú na oddelení internej medicíny prestížnej Nemocnice Bezručova, kde sa budú stretávať s väčšinou obľúbených hrdinov z prvej série, doplnených novými zaujímavými postavami ďalších lekárov a nemocničného personálu, ktorých tajomstvá a zámery budú postupne odhaľovať. Ústrednou postavou však naďalej ostáva charizmatický „Dok“ – bývalý primár Andrej Fabián, ktorého jedinečným spôsobom herecky stvárňuje Ján Koleník.

„Som veľmi rád, že kvalitný scenár a seriál Druhá šanca dostal rovnako kvalitnú druhú sériu, v ktorej odhalíme ešte viac zo zabudnutej Andrejovej minulosti. Bude si musieť upratať nielen vzťahy, ale aj zachrániť pracovný kolektív, získať späť svoj bývalý post primára, a to všetko na pozadí hodnôt, ako sú rodina, priatelia a lekárska etika. V druhej sérii sa ešte viac pozrieme na charaktery a ľudskosť lekárov, ktorí sa v prvej línii obetujú pre spoločnosť, a tým im vzdávame veľkú úctu,“ vyjadril sa Ján Koleník.

Fabián v tejto sérii získa nového protivníka – nekompromisnú kolegyňu, virologičku Dianu Richterovú (Monika Hilmerová), s ktorou bude zvádzať napínavý boj o svoje pôvodné miesto primára a zároveň tak obhajovať svoj ľudský a empatický prístup k pacientom a medicíne. Dej seriálu rozvíria aj ďalšie nové postavy v podaní Filipa Tůmu, Vlada Černého, či Karola Tótha. Hneď v úvodnej časti sa však stane udalosť, ktorá navždy zmení nielen toto oddelenie, ale
i celé jeho osadenstvo a hrdinov seriálu prinúti všetky svoje plány prehodnotiť…

Popri napínavých momentoch, šokujúcich odhaleniach a dramatických zvratoch nebude ani v tejto sérii chýbať romantika, pozitívne emócie a silné ľudské príbehy. Týkať sa budú nielen súkromia seriálových lekárov, no opäť aj pestrej palety pacientov s neobvyklými diagnózami a rôznymi problémami, ktoré diváci spoznajú v nových epizódach.

Druhá šanca je slovenskou adaptáciou úspešného talianskeho seriálu DOC – Nelle tue mani, ktorý už bol medzičasom vysielaný v mnohých krajinách po celom svete. Inšpirovaný je skutočným príbehom lekára Pierdante Piccioniho, primára veľkej nemocnice v severnom Taliansku, ktorý opísal vo svojich autobiografických románoch Mínus dvanásť a Prvá pomoc. TV Markíza seriál vyrába v spolupráci so spoločnosťou Beetle producenta Petra Kelíška.



Druhá šanca II. Žáner: dramatický seriál z lekárskeho prostredia
Kreatívna producentka: Soňa Čermáková Uličná
Producentka TV Markíza: Alexandra Dubovská
Producent Beetle: Peter Kelíšek
Adaptácia scenárov: Nina Morgenstein, Biba Bohinská, Laura Siváková
Réžia: Peter Hoferica
Hrajú: Ján Koleník, Lívia Bielovič, Sarah Arató, Zuzana Norisová, Monika Hilmerová, Filip Tůma, Vlado Černý, Dano Heriban, Ráchel Šoltésová, Michaela Majerníková a ďalší