10. 10. 2023

Kolotoč NHL sa opäť naplno rozbieha. Hokejovú nálož nájdu diváci na Voyo a Dajto

 Kolotoč NHL sa opäť naplno rozbieha. 



Hokejovú nálož nájdu diváci na Voyo a Dajto

Maratón priamych prenosov otvorí v utorok 10. septembra 2023 o 23:35 hod. duel Tampy Bay s naším Erikom Černákom proti Nashville Predators.


Predplatitelia streamovacej služby Voyo a diváci televízie Dajto si budú môcť užiť ďalšiu športovú lahôdku. Už v utorok 10. októbra 2023 odštartuje nová sezóna najprestížnejšej hokejovej ligy na svete. Zápasy kanadsko-americkej NHL uvidia diváci aj v novom ročníku exkluzívne na Voyo a Dajto. Základná časť novej sezóny NHL potrvá do polovice apríla a rozhodujúce play off vyvrcholí tradične v júni, kedy spoznáme nového držiteľa Stanley Cupu. Obhajcom titulu zo sezóny 2022/2023 je tím Vegas Golden Knights. Maratón priamych prenosov otvorí v utorok o 23:35 hod. duel Tampy Bay s naším Erikom Černákom proti Nashville Predators.

V televíznom vysielaní sa objaví každý týždeň minimálne jeden zápas NHL, na Voyo budú v ponuke duely z každého hracieho dňa súťaže, streamovacia platforma teda ponúkne viac ako 400 zápasov vrátane play off. Okrem priamych prenosov sú pre predplatiteľov dostupné aj záznamy, ktoré na Voyo nájdu 7 dní po odvysielaní. Komentátormi zápasov na Dajto budú Marek Matušica, Miroslav Held a Tomáš Kurilla.

O skvelé hokejové momenty sa na Voyo postarajú aj slovenskí hokejisti. Najskúsenejší Tomáš Tatar pred sezónou zmenil dres a jeho novým tímom je Colorado. Spomínaný Erik Černák bude naďalej obranným pilierom Tampy Bay, Martin Fehérváry sa stal pevnou súčasťou defenzívy Washingtonu. Jednotka vlaňajšieho draftu Juraj Slafkovský pokračuje v Montreale a Adam Ružička v Calgary. Na svoju šancu v najprestížnejšej hokejovej lige čakajú aj ďalší Slováci na farmách či mladší hráči v juniorských ligách.

„Teším sa, že môžeme na našich obrazovkách prinášať divákom aj kvalitné športové zážitky. Zápasy NHL patria jednoznačne k tomu najlepšiemu, čo môžeme ponúknuť. Verím, že fanúšikovia ocenia množstvo hokejových zápasov a užijú si neopakovateľnú atmosféru, ktorú hokej takejto vysokej kvality so sebou prináša,“ povedal generálny riaditeľ televízie Markíza Peter Gažík.

„Sme radi, že aj v 107. sezóne NHL ponúkneme hokejovým fanúšikom veľkorysú porciu zápasov z  najkvalitnejšej ligy. Opäť sa tak môžu tešiť na umenie najväčších hviezd súčasnosti ako Connor McDavid, Auston Matthews, Nathan MacKinnon či David Pastrňák. Samozrejme, palce budeme držať aj všetkým Slovákom vrátane talentovaného Juraja Slafkovského, ktorý vlani ovládol draft, no rozbeh v profilige mu v minulej sezóne skomplikovalo zranenie,“ povedal Martin Lisý, šéf športu v TV Markíza.

Hokejovú ponuku na Voyo dopĺňa popri NHL aj česká hokejová Tipsport extraliga. Tá si najmä v posledných rokoch ešte viac posilnila výborný imidž a divákov láka aj návrat na domáci ľad v podaní bývalých hviezd NHL ako Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec, Michael Frolík či Michal Kempný.  Vo vyrovnanej súťaži u našich susedov nie je takisto núdza o napínavé súboje a dramatické momenty. V novej sezóne najvyššej českej hokejovej súťaže je na súpiskách tímov 39 slovenských hokejistov, najviac v Třinci (9) a Brne (5).

Aj v novom ročníku Tipsport extraligy je hlavnou zápletkou, či sa niektorému z mužstiev podarí zastaviť hegemóniu Třinca, ktorý získal posledné štyri tituly a útočí tak na dorovnanie rekordu Vsetína, ktorý sa v 90. rokoch stal šampiónom až päťkrát v rade. Na Voyo nájdu predplatitelia každý týždeň dva až tri zápasy Tipsport extraligy, s komentárom, vo full HD kvalite a dostupné sú aj záznamy po odvysielaní.

 

Voyo je streamovacia služba, ktorú na Slovensku prevádzkuje skupina Markíza. Koncom roka 2020 prešla kompletným vizuálnym aj obsahovým reštartom. Odvtedy zaznamenáva výrazný nárast počtu predplatiteľov, aktuálne je ich na Slovensku a v Česku už viac než 570 000. Voyo zároveň patrí ku kľúčovým projektom digitálnej transformácie mediálnej skupiny CME na všetkých trhoch, kde pôsobí. Okrem obľúbených televíznych programov v predstihu ponúka používateľom prístup ku knižnici plnej filmov a seriálov z lokálnej i zahraničnej produkcie, populárnym športovým prenosom, či ďalšiemu prémiovému obsahu. Neustále prináša nové vylepšenia a funkcionality, pričom každý rok plánuje rozvíjať aj tvorbu exkluzívnych titulov.