11. 10. 2023

Nový čas mení majiteľa, News and Media Holding kúpil FPD media

Nový čas mení majiteľa, News and 

 News and Media Holding - Úvod

 

Media Holding kúpil FPD media


Do portfólia mediálneho domu News and Media Holding (NMH) bude patriť aj denník Nový Čas a portál cas.sk. Akvizícia vyplýva z kúpy doterajšieho vydavateľa denníka a webu, spoločnosti FPD media. Transakciu, bez spresnenia kúpnej ceny, potvrdili obe spoločnosti.
Súčasťou kúpy nie je Nový čas Nedeľa, ktorý naďalej zostáva stopercentne v rukách súčasného vlastníka FPD Media. Podľa zmluvy má FPD media tiež opciu nadobudnúť v NMH menšinový akcionársky podiel.
"Akvizícia Nového času vytvára pre náš mediálny dom vynikajúcu príležitosť na podstatné rozšírenie našej ponuky. Verím, že touto transakciou začíname písať ďalšiu kapitolu úspešného mediálneho príbehu," uviedol generálny riaditeľ NMH Michal Teplica.
Vlastník FPD Media Anton Siekel považuje zmenu za racionálne rozhodnutie, poukazuje pritom na zložitý vývoj, ktorým v poslednom období prešiel trh s printovými denníkmi. "Aj preto považujeme konsolidáciu a spájanie jednotlivých vydavateľov za nevyhnutný krok, ktorý pomôže ekonomicky zastabilizovať vydávanie dennej tlače," dodal.
Transakcia vzhľadom na veľkosť obratových kritérií nepodlieha oznámeniu Protimonopolného úradu SR.

Zdroj: TASR