29. 4. 2014

CME na predaj ?

CME na predaj ?
 

Českí miliardári Pavel Tykač a Petr Kellner rokujú o kúpe mediálnej spoločnosti CME. Chcú získať najsledovanejšiu českú televíznu stanicu Nova, tá však samostatne nie je na predaj. Informuje o tom v utorok spravodajský portál idnes.cz. Kellnerovi a Tykačovi ľudia sa podľa zdrojov idnes.cz opakovane stretli so zástupcami CME a jej hlavného akcionára Time Warner v Londýne, dohodu však zatiaľ neuzavreli.
Pokiaľ má prípadný záujemca uspieť, musí sa s majiteľmi CME dohodnúť na odkúpení celej skupiny, do ktorej okrem Novy patria aj televízne stanice na Slovensku, v Rumunsku, Bulharsku či Chorvátsku. Hodnota firmy sa pri rokovaniach môže vyšplhať na 1,5 až 1,7 mld. USD, tvrdí idnes.cz. Aké osoby alebo firmy majú byť formálnym kupcom zatiaľ nie je známe. PPF ako skupina účasť na obchode poprela a Pavel Tykač cez hovorcu odkázal, že o kúpe CME ani Novy nerokuje. CME medializované informácie nekomentovala. 
Central European Media Enterprises prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r. o. CME informovala, že touto transakciou sa stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza - Slovakia, spol. s r. o. ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.


©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.