28. 4. 2014

DIGI Slovakia News

DIGI Slovakia News


Spoločnosť DIGI Slovakia predstavila dnes na tlačovej konferencii v Bratislave novú službu satelitnej televízie DIGI Slovakia s názvom Nová DIGI. Tá je postavená na najnovšej technológii DVB-S2 s kompresiou videa MPEG-4 a zvukom vo vysokej kvalite AAC. Zákazníkom bude k dispozícii od 1. mája.
      Pri dizajne a implementácii novej služby brala spoločnosť ohľad najmä na spätnú väzbu od existujúcich zákazníkov. Výsledkom je kvalitný obraz ako v SD, tak aj HD kvalite, programový sprievodca (EPG) pre skoro všetky TV kanály, a samozrejme, úplne nový typ Set Top Box. Využíva tri transpondéry Thor a Intelsat na pozícii 1 West. Keďže pre zákazníkov zostáva rovnaká satelitná pozícia ako doteraz, anténu netreba natáčať a týmto riešením spoločnosť DIGI zabezpečila výrazne lepší príjem vybraných televíznych programov aj počas nepriaznivého počasia.
      Technická konsolidácia prináša ďalšiu výhodu pre Novú DIGI, a tou je pružnejšie reagovať na potreby zákazníkov, či už pri rozširovaní televízneho rastra, alebo zvyšovaní kvality technickej stránky služby. Obe služby - Magio aj DIGI budú naďalej poskytované samostatne, pod svojimi značkami, s odlišnou programovou ponukou, doplnkovými funkciami, čo umožňuje oslovenie zákazníkov, ktorí majú rôzne preferencie užívania TV služieb. Ponuku Novej DIGI prinesie spoločnosť DIGI Slovakia svojim existujúcim zákazníkom i novým záujemcom. Za nezmenený mesačný poplatok dostanú klienti satelitnej platformy DIGI balík Štandard (viac ako 65 programov) v spoľahlivejšej technickej kvalite. V ponuke bude aj balík Maxi (viac ako 85 programov). K týmto programom ponúka Nová DIGI balíky Extra Šport HD aj Extra HBO (HBO 1, HBO2 a HBO Comedy).
      Predpokladom prijatia služby Nová DIGI je prechod na nové Set Top boxy Kaon HD. Výmena STB je nutná z dôvodu kompatibility s novou službou, zároveň jeho funkčnosť a jednoduché prehľadné užívateľské rozhranie prináša úplne nový komfort spojený so sledovaním obľúbených televíznych programov.
      "Nová DIGI je kvalitnejšia, prináša oveľa kvalitnejší obraz, oveľa kvalitnejší zvuk, viac kanálov za stále nezmenenú cenu. Pre tých, ktorí chcú mať viac, dáva viacej možností vyskladať si balíček, ktorý sa im viac hodí. Ide o DTH technológiu, takže v zásade každý občan Slovenskej republiky v každej dedinke má možnosť túto ponuku dostať, nedelíme zákazníkov na existujúcich a na nových, ponuka je transparentná pre každého," povedal pre TASR generálny riaditeľ spoločnosti DIGI Slovakia Marcel Šatanek.
      Všetci zákazníci Novej DIGI dostanú Extra HBO balík na jeden mesiac zdarma a Extra Šport HD zdarma na tri mesiace. Súčasťou prechodu existujúcich zákazníkov DIGI na novú službu je zdarma premeranie kvality príjmu televízneho signálu a prípadná následná korektúra.

Copyright © TASR 2013