7. 5. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká spoločnosť Lionsgate a producent Haim Saban pripravujú filmovú verziu prvého seriálu o Strážcoch vesmíru (v origináli Mighty Morphin' Power Rangers, poznámka SITA) z roku 1993. Pripravovaná snímka opäť zobrazí skupinu študentov strednej školy, ktorí majú nadprirodzené sily. Tieto sily im napokon pomôžu zachrániť svet. "Lionsgate je skvelá firma, s ktorou sa nám podarí povýšiť značku Strážcovia vesmíru na novú úroveň," uviedol tvorca prvých seriálov Haim Saban. "Veríme, že sa nám podarí zachytiť svet Strážcov vesmíru a premietnuť ho do unikátnej a nezabudnuteľnej snímky s vlastným posolstvom," dodal producent.
Séria o Strážcoch vesmíru debutovala seriálom Mighty Morphin' Power Rangers, ktorý vysielali v rokoch 1993 až 1996. Následne o superhrdinoch vzniklo niekoľko ďalších seriálov a filmov. Zatiaľ posledným je Power Rangers Megaforce, ktorého druhá sezóna mala premiéru vo februári.

Mediálna skupina Central European Media Enterprises Ltd. (CME) v prvom štvrťroku tohto roka znížila stratu, keďže sa zvýšili jej tržby. Skupina totiž po znížení cien reklamy naspäť získala jej zadávateľov v Českej republike, ktorá je jej najväčším trhom. Tržby skupiny za január až marec medziročne stúpli o 15,3 % na 153,1 mil. USD. Prevádzkovým výsledkom pred odpismi (OIBDA) bola strata 2,3 mil. USD, pričom v rovnakom období vlaňajška išlo o stratu 20,7 mil. USD. CME sa dostala do hlbokej straty vlani, kedy mnohí jej zákazníci v ČR odmietli stratégiu vyšších cien.
Central European Media Enterprises prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r.o. CME informovala, že touto transakciou sa stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza - Slovakia, spol. s r.o. ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.


©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Hlavný prokurátor v britskom škandálnom prípade odpočúvania telefónov Andrew Edis dnes vyhlásil, že vo vedení bulvárneho týždenníka News of the World bolo "niečo zhnité" a členovia súdnej poroty musia určiť, kto všetko o odpočúvaní vedel. Informovala o tom tlačová agentúra AP.
Prokurátor Edis začal dnes záverečnú reč na súdnom procese, ktorý trval vyše šesť mesiacov.
Sedem ľudí, vrátane bývalých šéfredaktorov týždenníka News of the World Andyho Coulsona a Rebekah Brooksovej, súdia za trestné činy spáchané v dnes už neexistujúcom bulvárnom magazíne, ktorý vlastnil mediálny magnát Rupert Murdoch. Všetci obvinenia popierajú.
Murdoch zatvoril týždenník v júli 2011, keď boli zverejnené dôkazy, že jeho zamestnanci odpočúvali odkazové schránky telefónov celebrít, politikov a dokonca obetí ťažkých zločinov.
Prokurátor Edis uviedol, že otázka, na ktorú musí teraz súdna porota v súvislosti s Brooksovou a Coulsonom odpovedať, znie: "Vedeli, čo sa deje?"