5. 5. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Najstarší katolícky týždenník Katolícke noviny povedie oddnes katolícky kňaz a teológ Marian Šuráb. Rozhodol o tom Výbor Spolku sv. Vojtecha, ktorý je vydavateľom periodika. Šurábovi sa vo februári skončilo funkčné obdobie ako dekanovi rímskokatolíckej bohosloveckej fakulty v Bratislave. Na poste šéfredaktora strieda Šuráb Vendelína Plevu, ktorý bol v tejto funkcii od 1. januára. Pleva by sa mal stať ekonómom Bratislavskej arcidiecézy. „Nový šéfredaktor sa osvedčil už v minulosti, keď pôsobil na mnohých miestach ako kňaz, neskôr ako rektor Kňazského seminára sv. Gorazda v Nitre a posledných osem rokov ako dekan Rímskokatolíckej cyrilometodskej bohosloveckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave,“ povedal pre agentúru SITA riaditeľ Spolku sv. Vojtecha Ivan Šulík a dodal, že ako homiletik má bohaté skúsenosti práce so slovom.
„Budem sa usilovať, aby Katolícke noviny zostali verné Cirkvi, ale zároveň blízke ľuďom, boli príťažlivé a čitatelia v nich našli to, po čom túžia. Považujem za dôležité, aby si zachovali svoju pestrosť a adresnosť, aby boli aj tradičné, ale tiež aktuálne a moderné,“ povedal o svojej vízii Šuráb.
Katolícke noviny boli založené v roku 1849 a v súčasnosti sa v predanom náklade dlhodobo držia na šiestom mieste medzi všetkými slovenskými týždenníkmi.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.