28. 7. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Spoločnosť 21st Century Fox (burzový index NASDAQ:FOXA, FOX) oznámila, že prevedie na spoločnosť Sky Italia a svoj 57,4-percentný podiel v spoločnosti Sky Deutschland na spoločnosť BSkyB, s cieľom vytvoriť prostredníctvom kombinácie týchto aktív jednotku na celoeurópskom trhu v oblasti digitálnej televízie.
Výmenou za tento prevod získa spoločnosť 21st Century Fox od spoločnosti BSkyB približne 9,3 miliardy amerických dolárov, pričom 8,6 miliardy amerických dolárov bude v hotovosti a zvyšok vo forme 21-percentného podielu spoločnosti BSkyB z televízneho kanálu National Geographic Channels International. Tým sa podiel majetku spoločnosti 21st Century Fox zvýši na 73 percent. Okrem toho sa spoločnosť 21st Century Fox zúčastní ponuky zverejnenej spoločnosťou BSkyB odkúpením jej ďalších akcií v hodnote približne 900 miliónov amerických dolárov, aby si tak udržala podiel vo výške 39,1 percenta. Čisté zdanené prostriedky spoločnosti 21st Century Fox budú po dokončení všetkých častí tejto transakcie predstavovať približne 7,2 miliardy amerických dolárov. Zmluva podlieha súhlasu regulačných orgánov, súhlasu akcionárov spoločnosti BSkyB a splneniu ďalších podmienok.
"Vždy sme verili, že spojenie európskych spoločností Sky bude pre novovzniknutý podnik a pre našich akcionárov nesmiernym prínosom," povedal James Murdoch, jeden z prevádzkových riaditeľov spoločnosti 21st Century Fox. "Spoločnosť Sky s celoeurópskym pokrytím bude v konečnom dôsledku prínosom pre zákazníkov, ktorí budú môcť využívať zrýchlenú technologickú modernizáciu a rozšírenie svojich zážitkov vďaka úplnej integrácii spoločnosti. Transakcia zdôrazňuje zameranie spoločnosti 21st Century Fox na zjednodušenie vlastnej štruktúry a zároveň snahu prinášať významné hodnoty našim akcionárom. Tešíme sa na našu účasť v ďalšej vzrušujúcej kapitole existencie spoločnosti Sky pod vedením Jeremy Darrocha a ďalších skúsených vedúcich pracovníkov a tvorivých talentov spoločnosti Sky vo všetkých európskych pobočkách spoločnosti Sky."
"Cieľom tejto transakcie spoločnosti 21st Century Fox bolo maximalizovať hodnotu rôznych spoločností skupiny Sky spôsobom, ktorý by ocenil skutočnú hodnotu týchto podnikov a zároveň nám umožnil podieľať sa na existujúcich ziskoch spoločnosti Sky prostredníctvom našich vlastníckych podielov v rozšírenej a posilnenej spoločnosti," povedal Chase Carey, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti 21st Century Fox. "Táto transakcia výrazne zvýši likviditu nášho rozpočtu a podporí naše kľúčové operačné princípy vrátane neustálej návratnosti kapitálu akcionárom. Z tohto hľadiska budeme v účtovnom roku 2015 pokračovať v našom programe spätného odkupovania akcií a budeme preberať podrobnosti obnovenia autorizácie pre spätné odkúpenie akcií na základe zverejnených tržieb za účtovný rok 2014 v stredu 6. augusta 2014."
"Obnovenie našej autorizácie pre program spätného odkúpenia akcií bude zrealizované bez ohľadu na akékoľvek potenciálne akvizície alebo investičné aktivity spoločnosti," povedal Rupert Murdoch, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti 21st Century Fox. "Pre spoločnosť 21st Century Fox je najvyššou prioritou zvyšovanie hodnoty pre akcionárov disciplinovaným spôsobom a vzhľadom na to budeme zvažovať len transakcie, ktoré úplne podporujú tento cieľ."
Upozornenie týkajúce sa výhľadových vyhlásení
Táto správa obsahuje určité výhľadové vyhlásenia v zmysle Zákona o reforme vedenia súdnych sporov týkajúcich sa súkromných cenných papierov (Private Securities Litigation Reform Act) z roku 1995. Tieto vyhlásenia sú založené na odhadoch a zahŕňajú známe i neznáme riziká, nejasnosti a ďalšie faktory, v dôsledku ktorých sa skutočné výsledky, výkony alebo úspechy spoločnosti môžu výrazne líšiť od budúcich výsledkov, výkonov alebo úspechov uvedených alebo naznačených v týchto výhľadových vyhláseniach alebo informáciách. V výhľadových vyhláseniach vyjadrujeme očakávania alebo domnienky týkajúce sa budúcich výsledkov alebo udalostí. Tieto očakávania alebo domnienky sú založené na súčasných plánoch alebo očakávaniach vedenia našej spoločnosti, sú vydané v dobrej viere a veríme, že na odôvodnenom základe, ale neexistuje žiadna záruka, že sa tieto očakávania alebo domnienky naplnia, uskutočnia alebo budú splnené. Výhľadové vyhlásenia uvedené v tomto dokumente sú relevantné len k dátumu vydania tejto správy a nie sme povinní verejne publikovať žiadne z nich vo svetle novších udalostí alebo okolností, pokiaľ to nevyžaduje zákon alebo nariadenie.
O spoločnosti 21st Century Fox
Spoločnosť 21st Century Fox je popredným svetovým poskytovateľom káblovej televízie, producentom vysielania, filmov, plateného televízneho vysielania a satelitného príjmu na šiestich kontinentoch celého sveta. Spoločnosť má takmer 1,5 miliardy predplatiteľov, ktorým každodenne prináša programy v 50 jazykoch. Spoločnosť 21st Century Fox prevádzkuje globálnu sieť a zariadenia pre káblovú televíziu a vysielanie, vrátane kanálov ako napríklad FOX, FX, FXX, FS1, Fox News Channel, Fox Business Network, Fox Sports, Fox Sports Network, National Geographic Channels, MundoFox, STAR India, 28 miestnych televíznych staníc v USA a viac ako 300 kanálov, ktoré sú súčasťou siete Fox International Channels; ďalej filmové štúdio Twentieth Century Fox Film a štúdia pre televíznu produkciu Twentieth Century Fox Television a Shine Group. Spoločnosť taktiež ponúka špičkový obsah miliónom predplatiteľom platených televíznych služieb v Európe a Ázii, ako sú napríklad Sky Deutschland, Sky Italia a má vlastnícky podiel v spoločnostiach BSkyB a Tata Sky. Viac informácií o spoločnosti 21st Century Fox nájdete na internetovej adrese www.21CF.com.