30. 7. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Česká televízia Nova uvedie na jeseň na obrazovky štvrtú sezónu Kriminálky Anděl (2008) i ďalšie časti seriálov Doktoři z Počátků (2013) a Ordinace v růžové zahradě (2005). Kriminálku z prostredia Prahy si budú môcť diváci a diváčky pozrieť vždy v nedeľu. Od pondelka do štvrtka bude televízia vysielať ďalšie dva spomínané rodinné seriály. Piatky budú patriť rozprávkam a v sobotu budú vysielať české filmy.
Dej Kriminálky Anděl sa odohráva v Prahe. Tú tvorcovia seriálu predstavujú ako moderné kozmopolitné mesto, ktoré má však aj temné stránky. Každá epizóda vychádza zo skutočných kriminálnych prípadov. Hrajú v ňom napríklad Martin Stropnický, David Švehlík, Marek Taclík, Michal Novotný, Helena Dvořáková, Ladislav Frej st. či Miloslav Mejzlík.


Americká herečka a speváčka Lea Michele, známa ako Rachel Berry z úspešného televízneho projektu Glee (2009), si zahrá v záverečnej siedmej sezóne seriálu Zákon gangu (2008). Dvadsaťsedemročná rodáčka z New Yorku o tom informovala prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter. "Dnes som vstala úplne nadšená. Musím sa s vami podeliť o zábavné novinky... Objavím sa v epizóde mojej obľúbenej šou Zákon gangu!" napísala. Michele stvárni empatickú čašníčku Gertie, ktorá je zároveň slobodnou matkou. Okrem nej sa v seriáli premiérovo predstavia aj Marilyn Manson, Annabeth Gish, Courtney Love a Malcolm-Jamal Warner.
Lea Michele sa herectvu a spevu venuje odmalička a už ako dieťa účinkovala na Broadwayi. Okrem spomínaného televízneho hitu Glee sa predstavila napríklad v snímke Silvestrovská noc (2011). Na konte má debutový album Louder, ktorý vyšiel tento rok vo februári. Zo štúdiovky pochádzajú single Cannonball a On My Way. Nahrávka sa umiestnila na štvrtej priečke amerického albumového rebríčka Billboard 200. V minulosti boli jej partnermi kolegovia Cory Monteith, Matthew Morrison, John Lloyd Young alebo Theo Stockman. V súčasnosti randí s bývalým gigolom Matthewom Paetzom.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Izraelská televízna stanica Kanál 2 stiahla z vysielania svoju dnešnú správu o tom, že strany konfliktu sa dohodli na prímerí v pásme Gazy. Namiesto toho televízia informovala, že nastal "pohyb" smerom k prímeriu medzi Izraelom a palestínskym islamistickým hnutím Hamas, ktoré vládne v pásme Gazy, a že prímerie vyjednáva Egypt.
"Vysokopostavený (izraelský) predstaviteľ objasnil, že dohoda o prímerí neexistuje," oznámil Kanál 2. Ten dnes už skôr citoval vysokopostaveného predstaviteľa, taktiež nemenovaného, podľa ktorého strany konfliktu dospeli k predbežnej dohode o prímerí v Gaze.

Copyright © TASR 2014