27. 7. 2014

Televízne pondelky u Zichyho

Televízne pondelky u Zichyho

Slovenskú klasickú televíznu tvorbu ponúknu v rámci Staromestského letného festivalu aj Televízne pondelky u Zichyho v Bratislave. Televízne pondelky odštartujú v pondelok 28. júla o 20:00 komédiou Tridsaťtri strieborných prepelíc. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Starého Mesta Alexandra Obuchová.
Slovenskú klasickú televíznu tvorbu si budú môcť pozrieť záujemcovia každý pondelok na nádvorí Zichyho paláca na Ventúrskej ulici. Po pôvodnej slovenskej komédii Tristotridsaťtri strieborných prepelíc prinesú Televízne pondelky aj adaptáciu dvoch jednoaktoviek Antona Pavloviča Čechova o útrapách lásky Medveď a Pytačky. Tie sú na programe 4. augusta. Program Televíznych pondelkov u Zichyho bude 11. augusta pokračovať televíznou adaptáciou klasickej komédie Mastný hrniec. Augustové televízne pondelky zakončí 18. augusta televízny film Ako sa Vinco zaťal. Príbeh z obdobia SNP rozpráva o hrdinovi Vincovi, hrdom gazdovi, ktorý sa spolieha na svoje zdravé ruky a novotám nedôveruje. Jeho životný názor dozrieva pod vplyvom dejinných udalostí.
Premietania sa začínajú na nádvorí Zichyho paláca o 20:00. Vstup na podujatie je voľný.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.