13. 8. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Videoreportér americkej tlačovej agentúry AP z Talianska zahynul dnes spolu s tlmočníkom pri explózii nevybuchnutej munície v pásme Gazy.
Podľa správy agentúry AP 35-ročný videoreportér Simone Camilli prišiel o život, keď sledoval prácu palestínskeho policajného tímu, ktorý neutralizoval nevybuchnutú muníciu v meste Bajt Lahíja v severnej časti pásma. Camilli pracoval pre AP od roku 2005.
Pri výbuchu zahynuli aj traja príslušníci polície a ďalšie štyri osoby - vrátane fotografa AP Hátima Músu - utrpeli vážne zranenia. Explóziu spôsobila nálož, ktorá zostala v meste po bojoch medzi Izraelom a palestínskymi militantmi.
Podľa oznámenia palestínskej polície prišiel o život vedúci tímu na zneškodňovanie výbušnín, jeho zástupca a jeden ďalší príslušník.
Podľa ministerstva zdravotníctva v Gaze výbuch usmrtil až šesť ľudí, medzi nimi talianskeho a palestínskeho novinára. Tragédiu zavinila nevybuchnutá izraelská raketa, ktorú sa bezpečnostné sily Hamasu pokúšali dostať z obývanej oblasti, uviedlo ministerstvo.

Copyright © TASR 2014


Americký herec Michael C. Hall si zahrá v miniseriáli God Fearing Man. Príbeh novinky sa bude odvíjať od predlohy, ktorej autorom je už zosnulý režisér Stanley Kubrick. Dej miniseriálu bude sledovať osud kanadského duchovného a bankového lupiča Herberta Emersona Wilsona, ktorého stvárni práve Hall. Štyridsaťtriročný rodák z mesta Raleigh v Severnej Karolíne, známy najmä zo seriálu Dexter (2006 - 2013), sa bude na projekte podieľať aj ako výkonný producent. S produkciou pomôže, okrem iných aj Philip Hobbs, ktorý s Kubrickom pracoval napríklad na vojnovej dráme Olovená vesta (1987).
Michael Carlyle Hall sa narodil 1. februára 1971. V rokoch 2001 až 2005 účinkoval v seriáli Odpočívaj v pokoji (Six Feet Under). Vďaka spomínanému televíznemu hitu Dexter ho päť ráz nominovali na Zlatý glóbus, pričom raz sa mu podarilo cenu aj získať. Vďaka tomuto seriálu mu udelili aj niekoľko ďalších cien a na konto si pripísal tiež množstvo nominácií. Diváci a diváčky ho môžu poznať aj z filmov ako napríklad Výplata (2003), Gamer (2009) alebo Zbav sa svojich miláčikov (2013).

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.