15. 8. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Tvorcovia amerického seriálu American Horror Story (2011) obsadili do štvrtej sezóny s podnázvom Freak Show aj najnižšiu ženu sveta, Indku Jyoti Amge. Prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter o tom informoval scenárista Ryan Murphy. Amge sa v pripravovanej sezóne pripojí k herečkám Jessice Lange, Angele Bassett či hercovi Evanovi Petersovi.
Hoci má Amge dvadsať rokov, meria iba 62,8 centimetra, čím je podľa Guinnessových svetových rekordov najnižšou ženou sveta. Za jej nezvyčajnú výšku môže rastová anomália zvaná achondroplázia. Účinkovanie v seriáli nebude pre Amge prvou skúsenosťou pred kamerou. V minulosti sa objavila v talkšou Chelsea Lately či v jednej z epizód série dokumentov Bodyshock (2003).
Hororový seriál American Horror Story prinášajú na obrazovky americkej televízie FX scenáristi Ryan Murphy a Brad Falchuk. Každá sezóna pritom rozpráva iný samostatný príbeh. Pripravovaná štvrtá séria sa má zameriavať na obludárium na Floride v roku 1950.
Seriál si od svojho uvedenia pripísal na konto dve nominácie na Zlatý glóbus v kategóriách Najlepší dramatický seriál a Najlepší miniseriál alebo televízny film. Ďalšie tri nominácie si vyslúžila Jessica Lange, pričom hneď prvú z nich sa jej v roku 2012 podarilo premeniť na sošku. V tomto roku seriál jeho tvorcom a účinkujúcim priniesol až 17 nominácií na ceny Primetime Emmy. Štvrtá sezóna bude mať v USA premiéru v októbri.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Ruský humanitárny konvoj určený pre obyvateľov východnej Ukrajiny dnes sprístupnila armáda na inšpekciu členom ruských a medzinárodných spravodajských médií. Oznámila to agentúra RIA Novosti.
Zástupcovia tlače si mohli náhodne vybrať ktorékoľvek z takmer 300 nabielo natretých nákladných vozidiel, naložených humanitárnou pomocou určenou pre východoukrajinské republiky, kde prebiehajú boje medzi separatistami a vládnymi silami.
Vozidlá sa nachádzajú na parkovacej ploche neďaleko ruského mesta Kamensk-Šachtinskij v Rostovskej oblasti.
Členovia spravodajských médií vrátane tlačových agentúr Reuters, Bloomberg, AP, AFP či stanice BBC si vybrali na obhliadku 20 rozličných vozidiel, ktorých náklad tvorili vrecia s obilím, prepravky s detskou výživou, pitnou vodou a prenosnými naftovými generátormi.
Ruský konvoj je už vyše týždňa predmetom intenzívnych diskusií. Západné štáty, ktoré odmietajú dôverovať zámerom Moskvy, tvrdia, že zásielka "bude neoprávnená a ilegálna", pokiaľ ju neschváli samotná vláda v Kyjeve.
Americký minister zahraničných vecí John Kerry sa minulý týždeň vyslovil, že Rusko by nemalo zasahovať do ukrajinskej krízy pod zámienkou poskytnutia humanitárnej pomoci či "mierotvorných" krokov.
Generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen uviedol, že ruský konvoj by mohol byť s veľkou pravdepodobnosťou "vojenským vpádom" na Ukrajinu. Moskva tieto obvinenia odmietla a označila ich za absurdné.

Copyright © TASR 2014