23. 8. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká televízia FX začne 9. septembra vysielať siedmu a zároveň poslednú sezónu seriálu Zákon gangu (2008). V televíznom hite sa premiérovo predstavia Marilyn Manson, Courtney Love, Lea Michele, Malcolm-Jamal Warner či Annabeth Gish.
Poslednú epizódu záverečnej série odvysiela FX v decembri. Následne si fanúšikovia a fanúšičky budú môcť zakúpiť publikáciu Sons of Anarchy: The Official Collector's Edition. "Každý, kto je skutočným fanúšikom seriálu Zákon gangu potrebuje túto knihu. Je to perfektná a jediná spomienková edícia, ktorá zachytáva skutočného ducha tohto seriálu," uviedol tvorca projektu Kurt Sutter, ktorý sa postaral aj o úvod 208-stranovej knihy.
Príbeh seriálu sleduje motorkársky klub, ktorý sa venuje nezákonnej činnosti vo fiktívnom kalifornskom meste Charming. Do hereckého obsadenia patria aj Charlie Hunnam, Katey Sagal, Tommy Flanagan, Kim Coates, Mark Boone Junior či Maggie Siff.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Ruská novinárska komunita požiadala domáce i ukrajinské úrady, ako aj medzinárodné organizácie o pomoc pri pátraní po Andrejovi Steninovi, nezvestnom fotokorešpondentovi ruskej tlačovej agentúry RIA Novosti, ktorý zmizol pri dokumentovaní udalostí na Ukrajine. Informovala o tom dnes agentúra ITAR-TASS.
"Vyzývame Andrejovho zamestnávateľa, ako aj ruské a ukrajinské ministerstvá, prezidentov oboch krajín, medzinárodné organizácie a asociácie novinárov, aby urobili všetko pre nájdenie a záchranu nášho kolegu," píše sa vo vyhlásení. Novinárov podľa ich vlastných slov zjednocujú obavy o osud tohto uznávaného fotoreportéra.
Kontakt so Steninom, ktorý pracoval na východnej Ukrajine, sa prerušil 5. augusta. Podľa niektorých zdrojov ho zadržali ukrajinské úrady. Práca žurnalistov v oblastiach, kde zúri ozbrojený konflikt, je vždy nebezpečná, keďže prítomnosť novinárov nemusí byť po vôli jednej alebo druhej strane, prípadne ani jednej z nich.

Copyright © TASR 2014