29. 10. 2014

Vplyv elektronických médií na formovanie hodnotového rebríčka detí a mládeže

Vplyv elektronických médií na formovanie
hodnotového rebríčka detí a mládeže

Bratislavská vysoká škola Akadémia médií organizuje konferenciu s názvom "Vplyv elektronických médií na formovanie hodnotového rebríčka detí a mládeže“, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 30. októbra 2014 v Primaciálnom paláci v Bratislave.
Konferencia sa začína o 09.00 h a vystúpia na nej mnohí renomovaní odborníci zo Slovenska i zo zahraničia. Domáce zastúpenie reprezentujú napríklad Robert Nemcsics z Akadémie médií, Mgr. Michal Ruttkay zo spoločnosti Creo/Young & Rubicam, dramaturgička RTVS Mgr. art. Magdaléna Glasnerová či PhDr. Bernardína Borsíková, PhD., personálna manažérka TASR.
Zahraničie zastupujú Prof. Dubravka Valic Nedeljkovic, PhD. z Filozofickej fakulty v Novom Sade a PhDr. Tomáš Trampota, PhD. z Fakulty sociálnych vied Karlovej Univerzity v Prahe. Popri odborníkoch z mediálneho prostredia vystúpi aj PhDr. Jarmila Tomková z Výskumného ústavu detskej psychológie a patopsychológie v Bratislave.
Súčasným trendom, najmä komerčných televízií, je vysielanie programov, ktoré stavajú na škandáloch, primitivite a nízkych emóciách. Z priestoru vysielania sa navyše vytrácajú hodnotné programy, ktoré by mohli tento hodnotový úpadok vyvážiť. Prvá monotematická konferencia by mala poukázať na znižujúcu sa kvalitu televízneho vysielania a jeho ovplyvňovanie divákov z radov detí a mládeže. Vysoká škola Akadémia médií zamýšľa založiť tradíciu pre nasledujúce medzinárodné konferencie na jej pôde, prirodzene vždy s novými témami, ktoré rezonujú v spoločnosti.
Konferenciu otvorí rektor Akadémie médií, doc. Mgr. Eduard Chmelár, PhD. O privítanie sa postará prorektor Akadémie médií, doc. Ing. Peter Nižňanský, PhD., vedúci katedry Manažmentu médií, ktorá podujatie organizačne zabezpečuje.